На Волині стартує «Берегиня»
Волинь

На Волині стартує «Берегиня»

9 серпня 2018, 18:45
0
0
Сподобалось?
0

Після п’ятирічної перерви  на Волині знову відбудеться Міжнародний фестиваль українського фольклору «Берегиня». Творчі колективи з-за кордону та  України вже прибувають до Луцька, -інформує прес-служба ОДА.

Вже приїхали актори театру малих форм «Темп» будинку народних традицій села Орлівка Ясинуватського району, що на Донеччині, та народний фольклорний колектив «Надвечір’я» будинку культури міста Кам’янка-Дніпровська, що в Запорізькій області.

Гості фестивалю матимуть нагоду ознайомитися з древнім містом, відвідати Замок Любарта та Музей Волинської ікони. Завтра, 10 серпня 2018 року, учасники дійства обговорять питання народної творчості українців у просторі та часі під час тематичної науково-практичної конференції, а також ознайомляться із роботами майстрів народного мистецтва на виставці «Від роду і до роду. Народне мистецтво Волині». Потім  візьмуть участь у молитві за Україну у Луцькому Свято-Троїцькому Кафедральному Соборі. Урочисте відкриття фестивалю розпочнеться на території Замку Любарта о 16.00 годині.

10-12 серпня 2018 року у Восьмому Міжнародному фестивалі українського фольклору «Берегиня», окрім творчих гуртів Волинського краю, візьмуть участь 32 колективи з інших регіонів України, а також із Польщі, Білорусі, Словаччини, Словенії та Франції. Проходитиме ж фестиваль у трьох локаціях – містах Луцьку та Берестечку (Горохівський район), а також в урочищі Вовчак (Турійський район).

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися