Волонтери з різних країн допомагали реставрувати етномузей на Волині
Волинь

Волонтери з різних країн допомагали реставрувати етномузей на Волині

11 серпня 2018, 16:32
0
0
Сподобалось?
0

Студенти-добровольці з шести країн допомагали  реставровувати етнографічний музей історії сільського господарства «Скансен», що в селищі Рокині , -повідомляє 5 канал.

У волонтерській експедиції – студенти з Франції, Німеччини, Туреччини, Мексики, Словаччини та троє з України. Вони–  учасники міжнародного проекту "Cтаровинна Волинь – перехрестя культур".

"Ми робимо різноманітну роботу — прибирання, білимо хати, відновлюємо інформаційні стенди. Тобто таку роботу, яка не вимагає певної кваліфікації і професіоналізму", – зазначає ініціатор проекту Галина Бідношей.

"Дуже серйозна підтримка. Тому що ми би ту капличку робили місяць. А так стало шестеро дівчат – і за три дні зашпаклювали.», – ділиться старший науковий співробітник музею Ганна Середюк. Окрім того для студентів провели чимало майстер –класівю Наприклад, з ліплення вареників.

"Це мій такий перший досвід волонтерства в іншій країні. Я задоволена волонтерською роботою. Україна дуже близька до Туреччини. Розташування, культура, традиції. Тому мені захотілося сюди приїхати", – ділиться волонтерка з Туреччини Езгі Балтала.

Волонтери вже завершили роботу і  повернуться до своїх країн. Іноземні гості  пообіцяли знову приїхати в Україну, щоб побачити інші міста.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися