Волинські лісові пасіки зібрали «урожай»
Волинь

Волинські лісові пасіки зібрали «урожай»

20 серпня 2018, 10:25
0
1
Сподобалось?
1

У Любомльському   лісгоспі востаннє у цьому році викачали  мед. Зібрали його 615 кілограмів. Це хороший результат, стверджують пасічники, -повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

У ДП «Любомльський лісгосп» працюють два досвідчених бджолярі – Микола Лобко та Сергій Бородчук, які ведуть господарку на лісових пасіках. Вулики лісових пасік розташовані у надзвичайно гарних місцинах, заповідних зонах Любомльського держлісгоспу. Зокрема, у ботанічній пам’ятці «Ділянка дубового лісу» неймовірне розмаїття різнотрав’я, медоносних лікарських рослин, ароматних квітучих дерев, кущів. Своїми принадами та вигодами території для пасік вирізняються і у заказниках «Замлинщина» та «Мосирський», що в урочищі Мурава. Пасікам, що розташовані у Замлинському лісництві,  близько 60 років. На сьогодні там утримують сто бджолосімей.
До слова: Україна посідає п’яте місце у світі за обсягами виробництва меду і є лідером з його виробництва в Європі. Про це в неділю, 19 серпня, у день пасічника,   повідомила  прес-служба віце-прем’єра з питань євроінтеграції Іванни Климпуш-Цинцадзе у фейсбук.

“Наша країна виробляє понад 100 тисяч тонн на рік, тобто 6% світового меду. Сьогодні в Україні налічується близько 400 тисяч бджолярів, на яких припадає чотири мільйони вуликів”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, більшість меду, який виробляється в Україні, експортується в США, Німеччину, Польщу і Францію, а всього у  35 країн світу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися