Антона Бринського позбавили звання “Почесний громадянин міста Луцька”
Волинь

Антона Бринського позбавили звання “Почесний громадянин міста Луцька”

29 серпня 2018, 20:30
0
0
Сподобалось?
0

Рішення про позбавлення радянського партизана  Антона Бринського звання “Почесний громадянин міста Луцька” ухвалили  обранці Луцької громади, повідомляє прес-служба міської ради.

За словами автора, депутата Павла Данильчука, Антон Бринський в часи Другої світової війни очолював радянські партизанські загони та активно діяв на території Волині. Він був удостоєний звання Почесного громадянина Луцька. Зважаючи на те, що Антон Бринський провокував загострення українсько-польських стосунків у 1940-роках минулого століття, він не має права носити це звання.

“Проект рішення на сьогодні є правильним та актуальним. У Луцьку вулиця Бринського перейменована, адже ця особа, за даними деяких архівів, була причетна до спалення польських та українських сіл у часи Другої світової війни, а також робила доноси у Москву. На нашу думку, Антон Бринський, незважаючи на його військові здобутки, не може носити звання почесного громадянина міста Луцька, -наголосив виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися