Волинські муніципали отримають право штрафувати водіїв та евакуювати автівки
Волинь

Волинські муніципали отримають право штрафувати водіїв та евакуювати автівки

30 серпня 2018, 11:49
0
0
Сподобалось?
0

З 27 вересня 2018 року мунвартівці отримають повноваження штрафувати водіїв-порушників правил зупинки, стоянки та паркування в обласному центрі Волині. Про це повідомила прес-служба департаменту муніципальної варти у Facebook.

Закон України «Про реформування сфери паркування транспортних засобів» набуде чинності менш ніж за місяць, 27 вересня. Згідно з ним, виносити постанови за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів зможуть не лише поліцейські, але й інспектори з паркування. Вони матимуть доступ до бази даних реєстрації транспортних засобів для того, щоб мати інформацію про власника автомобіля, аби виписати йому штраф.

Якщо автомобіль припаркований у забороненому місці чи перешкоджає іншим учасникам дорожнього руху, інспектор матиме право одразу на місці прийняти рішення щодо його евакуації.

Згідно з новим законом, порушник має сплатити штраф протягом 15 днів. Якщо ж водій затримує оплату – сума штрафу зростає. У випадку подальшої несплати в дію вступатиме виконавча служба – не потрібно буде навіть звертатись суду. Штрафи будуть сплачуватися на державні рахунки і на місцеві рахунки.

Крім того, якщо автомобіль перешкоджає руху транспорту, то його забиратимуть на штраф-майданчик. Власник автівки зможе дізнатись про це, зателефонувавши на «102».

Інспектори виїжджатимуть на місце порушення, робитимуть фотофіксацію (не менше 4 фотографій) з прив’язкою до місцевості і прийматимуть рішення щодо евакуації транспортного засобу через порушення правил паркування.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися