Нововолинська копальня страйкує четвертий день
Волинь

Нововолинська копальня страйкує четвертий день

6 вересня 2018, 11:05
0
0
Сподобалось?
0

5-го вересня представники шахти №9 «Нововолинська» зустрілися із головою Волинської обласної держадміністрації Олександром Савченко,  де намагалися знайти відповіді на запитання щодо виплати заборгованості, долі копальні та 7,5 тисяч тонн вугілля, що  зібралося на складі 9-ї шахти,- пише БУГ.

«Сьогодні «смотрящий», пан Андрій Венгрин, зателефонував на шахту і сказав, що ми йому винні 5 мільйонів гривень. Держава грошей не дає, ми заробляємо самі, але нам і цього не платять. Ми не знаємо, як далі працювати, – зазначив голова незалежної профспілки шахти №9  Василь Гура .

Олександр Савченко, своєю чергою, зауважив, що не вперше зустрічається з шахтарями і не розуміє, чому вони мають йти на повідку у якогось «смотрящого»:

« Немає такої посади. Я його називаю бандитом. Я не можу зрозуміти, як ви, люди, у яких, без перебільшення, героїчна професія, щодня спускаєтеся в землю і боїтеся людини без посади? Чим більше ви мовчите і ховаєтесь один за одного, тим менше шансів у вас заробити на шматок хліба. Почніть захищати себе самі. Жоден голова адміністрації, напевно,не писав стільки листів у Київ, як я, – відзначив Олександр Савченко.

Савченко заявив, що готовий написати листи міністру енергетики та вугільної промисловості, Прем’єр-міністру стосовно самостійного відвантаження вугілля шахтою, враховуючи високі корупційні складові. Також він доручив підготувати звернення у прокуратуру та поліцію щодо цієї ситуації, а профспілці шахти №9 «Нововолинська» порадив підготувати позов до суду на керівництво ДП «Волиньвугілля».

Нагадаємо, 3-го вересня гірники 1-ї зміни шахти №9 відмовилися приступати до роботи, вимагаючи виплатити заробітну плату за липень та серпень. Гірникам шахт ДП «Волиньвугілля» виплатили заробітну плату в розмірі 25% за липень. А працівникам непромислової групи заборгованість сягає в повному розмірі за липень. 6-го вересня копальня продовжує акції протесту.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися