Волинські митники запобігли незаконному експорту  лісоматеріалів
Волинь

Волинські митники запобігли незаконному експорту лісоматеріалів

10 вересня 2018, 16:25
0
0
Сподобалось?
0

На митному посту Ягодин викрили підприємця із Сумщини, який  протизаконно намагався експортувати понад 30 кубометрів тополі та сосни під виглядом фрезерованих заготовок для виготовлення піддонів. Про це інформує Волинська митниця.  

Водій фірми-перевізника у пункті пропуску подав до митного оформлення експортну декларацію та товаросупровідні документи, де  зазначалося, що у причепі автомобіля переміщуються у Голландію майже 22 та майже 9 кубічних метрів фрезерованих заготовок для виготовлення піддонів з тополі та сосни відповідно. Загалом – 8540 дощок загальною вартістю понад 108 тисяч грн.

 За інформуванням правоохоронців митники провели повний огляд цього товару. Фактично в транспортному засобі містились дошки листяних та хвойних порід без жодної обробки, без гребеня.

Такі лісоматеріали класифікуються за зовсім іншим кодом, ніж був заявлений в експортній декларації. Для вивезення їх з митної території України обов’язковим документом є Сертифікат про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів. Його підприємець не оформляв, оскільки з самого початку подав неправдиві відомості про свій товар, необхідні для визначення його коду.

Такі дії, згідно зі статтею 483 Митного Кодексу України, тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості предмету правопорушення  з його конфіскацією.

Нині лісоматеріали з тополі та сосни тимчасово вилучено на склад митниці до прийняття судом рішення по суті адміністративної справи.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися