Луцьк і Люблін спільно відновлюватимуть  історико-культурні пам’ятки
Волинь

Луцьк і Люблін спільно відновлюватимуть історико-культурні пам’ятки

13 вересня 2018, 18:10
0
0
Сподобалось?
0

 «Нове життя старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна»- такий проект започатковується двома містами  у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Участь взяли секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, директор департаменту неінвестиційних проектів адміністрації міста Люблін Кшиштоф Лонтка, представники делегації із міста Люблін, керівники виконавчих органів міської ради, краєзнавці та представники ЗМІ.

Проект із загальним бюджетом 1,676 млн євро, 1,034 млн євро з яких отримає місто Луцьк, передбачає відновлення вежі Чорторийських, Монастиря Єзуїтів з підвалами в Луцьку, готичної вежі у Любліні, а також інші заходи,  спрямовані на збереження та покращення туристичної привабливості історико-культурних пам'яток обох міст.

Кшиштоф Лонтка, директор департаменту неінвестиційних проектів адміністрації міста Люблін, зазначив, що цей проект - хороша нагода для України ще раз показати свою готовність до вступу в Євросоюз, через інструмент політики добросусідства. Окрім цього, він додав, що Луцьк показує найкращі показники щодо залучення грантових коштів. Присутнім було презентовано основні заходи проекту, серед яких - відбудова фрагменту Окольного замку, реставраційні роботи у підземеллі Монастиря Єзуїтів, відновлювальні роботи у вежі Чорторийських, де планують відкрити музей лицарства, архітектурні дослідження, проведення низки спільних польсько-українських заходів. Розпочалися відновлювальні роботи у серпні 2018 року. Завершити їх планують до липня 2020 року.  Було укладено  угоди про партнерство між виконкомом Луцької міської ради та адміністрацією міста Любліна  щодо спільного впровадження проекту.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися