Нічне життя у волинському  заказнику «Воротнів»
Волинь

Нічне життя у волинському заказнику «Воротнів»

27 вересня 2018, 11:45
0
0
Сподобалось?
0

Вночі 26 вересня в Ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Воротнів» відбулася стрілянина. Тих, хто стріляв, супроводжували працівники державної лісової охорони підпорядковані Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства. Що зумовило кілька десятків осіб зійти зі своїх постів на територіях інших лісництв та вдатися до тривалої оборони, так званої Школи рибалки, на території «Молодіжного лісівничого центру», спробували дізнатися  журналісти «Громадського.Волинь», про що й описали  на своєму сайті.

Власні джерела «Громадського.Волинь»  повідомили про те, що імовірно посадові особи (держслужбовці)  влаштували собі пікнік та розваги на території Молодіжного лісівничого центру, який кілька місяців тому пишно відкривали лісівники Волині у заказнику «Воротнів».

Знімальна група виїхала на територію із активістами «Самооборони Волині» та громадського руху «Народний контроль». В той же час приїхала група швидкого реагування із двох поліцейських Луцького районного відділу поліції. Втім, вони нічого не вдіяли, лише викликали слідчо-оперативну групу.

Охоронець Михайло почав забороняти громадським активістам перебувати у заказнику й наказав покинути територію.

«Підходимо ближче й бачимо розпалене вогнище, буржуйки ресторанного типу та активістів «Самооборони Волині» й журналістку центру «Сила правди» Оксану Петрук. Вони розповіли, що бачили у домі, який називають лісники «школа рибалки» або прес-центр, близько п’яти осіб. Усі дії цих людей нагадували про приватний відпочинок на території державного заказника та у державній нерухомості.

Згодом до будинку почали з’їжджатися цілі кортежі різноманітних автомобілів: маркованих як лісова охорона, на українській та іноземній реєстрації.

Врешті серед цього натовпу з’явився директор Ківерцівського лісгоспу Віталій Каращук. Останній зокрема сказав, що не знає, які люди знаходяться усередині Школи рибалки. Приїхав, бо йому, нібито, повідомили, що зчиняється бійка на цьому місці.  Віталій Каращук також повідомив, що приміщення, яке оточили як активісти, так і лісова охорона, не здається в оренду й заявив, що не може його відкрити, оскільки ключі є тільки у лісничого, а до нього неможливо додзвонитися і на місці роботи його немає.

Згодом приїздить ще кортеж із п’яти автомобілів. Серед людей, які виходять звідти впізнаємо Романа Колісника — сина екс-начальника Обласного управління лісового та мисливського господарства Богдана Колісника часів Януковича, нині, судячи з декларації про доходи, — провідний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів ВОУЛМГ.

А очолює все зібрання заступник начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Рибчинський.

Згодом на місці з’явилася слідчо-оперативна група, яка зафіксувала повідомлення про злочин від самооборонівця Сергія Рижкова. Останній також переконував поліцію відкрити будівлю, в якій замкнулися невідомі особи, адже думав, що можливо усередині комусь погано.

Упродовж нашого перебування біля «школи рибалки» до нього з’їхалося кількадесят чоловіків та більше десятка автомобілів. Вони оточили будинок та спостерігали.

Згодом із будиночка, в якому здавалося, не було виявлено ознак життя, почали виглядати люди.

Врешті усі працівники лісової охорони та інші особи у цивільному стають пліч-о-пліч під дверима будинку, а кілька чоловіків у капюшонах починають відчиняти двері будинку. Активісти Павло Данильчук та Сергій Рижков засвідчили, що усередині будиночка був начальник ВОУЛМГ Олександр Кватирко. І вся ця демонстрація була влаштована, аби вивести його із будівлі, щоб не «засвітити» обличчя.

Уся група людей перекрила доступ до осіб, які виходили. Згодом ця група сіла у авто та поїхала. Під час цього відбулося три постріли. Слідчий Луцького райвідділу Роман Будиловський зібрав гільзи.

Згодом більшість присутніх почала роз’їжджатися. Опісля активісти «Самооборони Волині» виявили, що авто одного з самообороівців має два пробитих колеса.

Більше відповідей на запитання про законність діянь лісової охорони, працівників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, бездіяльності поліції та використання державного майна невідомими та відомими особами в особистих цілях редакція  «Громадського.Волинь», чекатимемо від правоохоронців та лісівників».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися