Нечуючий волинський  хлопчик терміново потребує пересадки кісткового мозку
Волинь

Нечуючий волинський хлопчик терміново потребує пересадки кісткового мозку

2 жовтня 2018, 16:05
0
0
Сподобалось?
0

Андрійко Нестерук  із Погулянки Любешівського району через вроджену ваду слуху не чує звуків навколишнього світу. А тепер додалася ще одна тяжка недуга. Про це пише Волинь нова.

До четвертого класу хлопчик навчався в Погулянківській школі, а наступні три роки провів у Володимир-Волинській спеціальній школі-інтернаті для глухих.

А цього літа доля приготувала дитині ще один гіркий «подарунок». «Я була на лікуванні в Мінську, адже теж хворію. Зателефонувала донька Мар’яна, яка стала Андрійкові другою мамою через мою відсутність, і сказала, що в нього висока температура. Як виявилося, це був сигнал про нову непрохану гостю – страшну хворобу. З того часу ми оббиваємо пороги лікарняних установ у Любешові, Луцьку, Києві. З вуст лікарів Національної дитячої спеціалізованої лікарні «Охматдит» у відділенні хіміотерапії онкогематологічних захворювань почули діагноз: «Мієлодиспластичний синдром. Рефрактерна цитопенія з мультилінійною дисплазією. Потрібна галогенна трансплантація кісткового мозку від сумісного донора», — ​розповіла мама Андрійка Ніна Нестерук, у медичній картці якої містяться записи про чотири онкологічні операції та сімнадцять пройдених хіміотерапій.

Жінка також додала, що після встановленння діагнозу було озвучено, що єдиний шлях до одужання — ​пересадка кісткового мозку. Рідні Андрійка здавали аналіз на сумісництво донора. У результаті з’ясувалося, що сестра Мар’яна може ним бути (це певною мірою здешевлює операцію, адже не доведеться платити ще й за донора). Далі ж розпочався пошук медичних установ, де хлопчика зможуть прооперувати. Зокрема, в Мінську операція коштує 130 тисяч доларів, в Італії — ​ще дорожче. Лише в Туреччині знайшли клініку, де пересадку кісткового мозку готові зробити орієнтовно за 65 тисяч доларів. Крім того, батьків Андрійка запевнили, що авіапереліт та харчування будуть безплатними.

Сім’ї Нестеруків таку суму самотужки зібрати нереально. Тож рідні тринадцятирічного Андрійка з величезною надією на людське милосердя звертаються до всіх небайдужих із проханням допомогти коштами.

Андрійко Нестерук навчається у Луцькій школі № 15 на індивідуальній формі, живе разом із старшою сестрою, адже декілька разів на тиждень мусить здавати аналізи. Понад усе на світі дитина мріє стати здоровою. Тож не будьмо байдужими до чужого горя, допоможімо хлопчику подолати недугу! Кожна гривня — ​це маленький крок до його одужання. 

До речі, старша сестра Мар’яна, яка свого часу заради брата обрала спеціальність сурдоперекладача.

Реквізити для безготівкового поповнення платіжних карток індивідуальних клієнтів у гривні:

Одержувач — ​Приватбанк

Назва банку — ​Приватбанк

Номер рахунку — ​29244825509100, МФО — ​305299 ОКПО — ​14360570 

У призначенні платежу необхідно вказати: для поповнення на картку № 5168757376661296 

Отримувач — ​Нестерук Ніна Петрівна, ІПН 2725109267.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися