Волинську кукурудзу тепер досушуватиме  новий  потужний елеватор
Волинь

Волинську кукурудзу тепер досушуватиме новий потужний елеватор

12 жовтня 2018, 19:02
0
0
Сподобалось?
0

Відомий аграрій, керівник ТОВ «П’ятидні» Валерій Діброва весною розпочав будівництво потужного елеваторного господарства в місті Володимирі-Волинському  і наразі об’єкт на завершальній стадії будівництва,  його починають вводити в експлуатацію. Про це повідомляє Департамент АПР ОДА.

 ТОВ «П’ятидні» завозить на елеватор урожай кукурудзи, вирощений в своєму господарстві. За два дні обмолот і досушування завершують. Врожайність  близько 160 центнерів з гектару.  

Керівник господарства вивчав кращий світовий досвід, закупляв американське та бразильське обладнання, особисто проектував окремі споруди. Потужності новозбудованого елеваторного господарства – 65 тисяч тонн зерна. Воно обладнане двома сушарками потужністю 1200-1400 тонн зерна за добу. Монтаж сушильного господарства проводить фірма AGROSTEEL з Білої Церкви.

Придбало товариство  тепловоз та близько 60 вагонів для транспортування зерна в регіони України та закордон.

«Наявність такого об’єкті на Волині- це додаткове джерело для доробки зернових культур, і особливо, в осінній період збору пізніх зернових культур – досушування. Бо,  незважаючи на сприятливі погодні умови, аграрії не можуть на повну потужність молотити кукурудзу,  не вистачає сушильного господарства», - вважає директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися