Збирають кошти  на книгу про волинську  51 ОМБр
Волинь

Збирають кошти на книгу про волинську 51 ОМБр

13 жовтня 2018, 18:00
0
0
Сподобалось?
0

14 тисяч гривень було зібрано протягом трьох днів на видання книги про легендарну 51 ОМБр. Про це повідомляє Володимир media.

 Журналістка Жанна Білоцька звернулася до небайдужих людей з проханням допомогти видати книгу про історію легендарної 51 ОМБр.Проект написання книги «51/14 – історія нескорених» був започаткований у 2016 році. До нього долучились журналісти з різних регіонів, які допомагали збирати інформацію.

Ідея написання книги зародилася після того, як 51-ша окрема механізована бригада, пошматована і знекровлена повернулася зі сходу. Майже одразу з’явилася інформація про її розформування. Жанна Білоцька народилась і живе у місті дислокації бригади у Володимирі-Волинському. Як журналіст, котрий висвітлює тему цього бойового з’єднання у місцевій пресі, не могла залишатись осторонь. Тому вирішила шукати відповідь на питання – чому несправедливо розформували 51-шу бригаду? Однак зробити це самотужки нереально, бо хлопці, які були призвані з усіх куточків України, демобілізувались та роз’їхались по домівках. За допомогою у зборі інформації звернулась до колег. Протягом цього часу вдалося зібрати чимало розповідей військових, волонтерів, священиків, командирів та рідних загиблих й зниклих безвісти про події найгарячіших років військового конфлікту. На жаль, виникли проблеми з фінансуванням. Порадившись з колегами, вирішила звернутись до громадськості з проханням допомогти видати книгу, яка зараз знаходиться у видавництві на редагуванні. Першими відгукнулись учасники АТО першої хвилі, які підтримували проект і продовжують це робити. Не залишились осторонь і вдови.   Протягом трьох днів було зібрано 14050 гривень! Це – немало. Однак, щоб книга побачила світ, потрібно  140 тисяч  за 1000 примірників на 500 сторінок. Вартість одного – 140 гривень.
Усі охочі підтримати проект можуть переказати кошти на банківську картку, відкриту спеціально для видавництва книги: ПриватБанк: 5168757377148095 (Білоцька Жанна Петрівна).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися