Волинянина  посмертно нагородили казахською відзнакою Абая
Волинь

Волинянина посмертно нагородили казахською відзнакою Абая

24 жовтня 2018, 16:40
0
0
Сподобалось?
0

Українському письменнику та журналісту, почесному громадянину Луцька Івану Корсаку присвоїли шановану нагороду Абая з Казахстану. Заснував її Міжнародний клуб Абая.

Про це мережі видань Район.in.ua розповів письменник, перекладач та очільник Міжнародної літературно-мистецької Академії України Сергій Дзюба.

Він зауважив, що Академія вже шість років активно займається міжнародною діяльністю. Відзнаку Абая в Казахстані вручають щороку. Цього 2018 року за поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України на цю медаль номінували трьох письменників з України, одним із них був Іван Корсак.

У Казахстані затвердили список нагород, зауважив Дзюба, і нещодавно вручили їх очільнику Академії, який і передав нагороди переможцям.

«Івана Корсака знаю вже давно. Чудовий чоловік і письменник, шляхетна людина. Я його щиро поважаю, він справжній подвижник, і член нашої Академії. Тому за визначний вклад у світову літературу цього року почесною медаллю Абая нагородили Івана Корсака. Нагороду передали менеджеру з маркетингу VolWest Group Ользі Волковій», – розповів Сергій Дзюба.

Він також  додав, що цього року  нагородили також і письменника Василя Слапчука з Волині.

До слова, Абая в Казахстані шанують так, як в Україні Тараса Шевченка.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися