Неповнолітнього волинянина-винуватця ДТП- примусово виховуватимуть обмеженнями
Волинь

Неповнолітнього волинянина-винуватця ДТП- примусово виховуватимуть обмеженнями

5 листопада 2018, 18:36
0
0
Сподобалось?
0

Локачинський відділ Володимир-Волинської прокуратури звернувся до суду з клопотанням про застосування до 13-річного мешканця селища Локачі примусових заходів виховного характеру. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

29 квітня 2018 року восьмикласник, не маючи посвідчення водія, за кермом автомобіля марки «BMW 320D» на польській реєстрації рухався вулицею Героїв Майдану в напрямку вулиці Набережної в Локачах і, з’їхавши на тротуар, передньою частиною авто наїхав на пішохода, який заходив у приміщення поза межами проїзної частини.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 35-річний пішохід отримав важкі тілесні ушкодження - травматичну ампутацію лівої ноги та травматичний шок.

Зважаючи на те, що винуватець ДТП не досяг 16-річного віку, з якого настає кримінальна відповідальність за порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли важке тілесне ушкодження потерпілому (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 286 КК України), прокурори наполягають на застосуванні до нього примусових заходів виховного характеру, зокрема,  роз’яснення наслідків його протиправних дій, 2-річного обмеження дозвілля і встановлення особливих вимог до поведінки неповнолітнього (заборона перебувати з 22 год. 00 хв. до 07 год. 00 хв. поза домівкою, керувати будь-якими видами транспортних засобів, змінювати місце проживання без дозволу територіального органу Національної поліції та служби у справах дітей). Окрім того,  правоохоронці просять суд передати неповнолітнього під нагляд батькові терміном на 2 роки з метою забезпечення постійного контролю за ним.

 У ході досудового розслідування потерпілим заявлено також цивільний позов про стягнення в його користь з батьків школяра моральної шкоди в сумі 200 тис. грн.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися