У Ковелі освятили оновлений Хрест пам’яті жертвам тоталітарного режиму
Волинь

У Ковелі освятили оновлений Хрест пам’яті жертвам тоталітарного режиму

5 листопада 2018, 19:20
0
0
Сподобалось?
0

4 листопада у Ковелі  освятили  оновлений Хрест пам’яті жертвам тоталітарного режиму — українцям та полякам. Його встановлено 2000 року, тут  перепоховали останки трьох українців та трьох польських солдатів, які були знайдені під час  розкопок можливих місць захоронень в’язнів ковельської тюрми. Про це інформує сайт Ковельської міської ради.

На табличці зазначено: “На цьому місці перезахоронені останки ексгумованих на цвинтарі 13-14.06.2000 р. в’язнів ковельської тюрми, розстріляних у червні 1941 року. Поряд, в одній могилі У заході, який поєднав пам’ять і біль двох народів — польського та українського, які загинули від рук НКВД в 1939-1941 роках. Вічна пам’ять всім жертвам більшовицького терору”.
Ініціював оновлення Хреста пам’яті настоятель римсько-католицького костелу Святої Анни отець Тадеуш. Саме він з прихожанами храму і зібрали на це необхідні кошти.  У заході, який поєднав пам’ять і біль двох народів — польського та українського, взяли участь  заступник міського голови Ігор Прокопів, Генеральний консул Республіки Польща в м.Луцьку Вєслав Мазур, делегація з Польщі — представники Інституту національної пам’яті, організацій, які займаються пошуком захоронень поляків на території інших держав.

 Символічно, що цей Хрест стоїть поряд з пам’ятником жертвам Другої світової війни або ж як часто його називають — Примирення. Адже тут німецькі солдати та українські ветерани подали один одному руки.
Освятив Хрест пам’яті єпископ Луцької дієцезії римсько-католицької церкви в Україні Віталій Скомаровський за участю духовенства міста Ковеля. Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятника. Також представники польської делегації відвідали інші поховання своїх земляків, які є на ковельському цвинтарі.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися