На Волині перші вибори в кількох ОТГ  опинилися під загрозою
Волинь

На Волині перші вибори в кількох ОТГ опинилися під загрозою

6 листопада 2018, 15:52
0
0
Сподобалось?
0

Питання проведення виборів до ОТГ в Україні і на Волині, зокрема,  опинилося під загрозою. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Координатор Центрального офісу реформ при Мінрегіоні Ivan Lukerya повідомив у Facebook, що «руками народного депутата від Радикальної партії Ляшка Артема Вітка було подано судовий позов до окружного адміністративного суду, який оперативно виніс рішення про призупинення рішень 34 рад, які утворили ОТГ».

«По-перше, хтось дуже не хоче проведення виборів до ОТГ. Оскільки не вдалося зупинити вибори через ЦВК, бо новий склад ЦВК скасував абсурдне рішення попереднього, зараз роблять через треті руки.

По-друге, рішення суду про призупинення дій 34 рад є незаконне, оскільки такі рішення набули чинності виконали свою дію.

По-третє, ЦВК та іншим виборчим комісіям не було заборонено виконувати повноваження з організації і проведення виборів.

Тому вибори до ОТГ мають відбуватися, виборчий процес розпочався. Будь-які дії щодо призупинення виборів є незаконними», - переконаний експерт.

На Волині йдеться про Гуто-Боровенську сільську раду Камінь-Каширського, Тростянецьку сільську раду Ківерцівського районів, Ківерцівську міську раду, Привітненську сільську раду Локачинського та  Гіркополонківську сільську раду Луцького районів.

Радниця з децентралізації Волинського ЦРМС Оксана Урбан зауважила: «Дуже дивно, що серед наших обранців є люди, які настільки не люблять український народ, адже є волевиявлення громад, які прийняли рішення про об'єднання і готові до змін в Україні на краще».

Ухвала Окружного адміністративного суду міста Києва щодо адміністративного позову народного депутата України Артема Вітка безпосередньо стосується 34 ОТГ, в яких перші місцеві вибори призначені на 23 грудня 2018 року і розпочався виборчий процес.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися