Чому міліє Світязь: думка фахівців
Волинь

Чому міліє Світязь: думка фахівців

17 листопада 2018, 18:58
0
0
Сподобалось?
0

На центральному пляжі у селі Світязь вода істотно відійшла від берега і утворилися острівці  піску, які простяглися на декілька десятків метрів. Місцеві жителі витягують із води човни, хоча ще місяць тому вони ще були у воді. Про це йдеться  на сторінці UA: Волинь у Facebook.

Фахівці називають кілька версій щодо обміління найбільшого озера України.

Інспектор Держекоінспекції Олександр Ткачук вважає:

“Найперше питання полягає у Хотиславському кар’єрі. Його розробка впливає на ситуацію на Світязі. А другий фактор – це погодні умови. У нашому районі осінь була дуже суха, без дощів, літо було сухе”.

“Бачимо невтішну картину, зменшився рівень води. Хотілося б сказати, що це пов’язано насамперед зі змінами кліматичних умов. Весна переходить в літо різко, літо – в осінь, і воно довше за тривалістю, тобто випаровування води збільшується. Недостатня кількість опадів створює таку ситуацію, що міліють озера”, – додав старший науковий співробітник Шацького національного природного парку Петро Юрчук.

За даними начальника Волинського обласного управління водного господарства Ростислава Кравчука, тенденцію до обміління волинських водойм спостерігають із 2014 року.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися