Через Волинську митницю цього року завезено понад 21 тисячу вживаних авто
Волинь

Через Волинську митницю цього року завезено понад 21 тисячу вживаних авто

19 листопада 2018, 18:32
0
0
Сподобалось?
0

Через міжнародні автомобільні пункти пропуску, розташовані на Волині, в Україну за 10 місяців цього року  громадяни завезли понад  21 тисячу транспортних засобів, що відповідають екологічним стандартам  Євро-5.  При цьому вони сплатили понад  млрд грн митних платежів.  Про це інформує прес-служба ГУ ДФС Волині.

Легкові автомобілі стали основними у структурі бюджетоформуючих товарів. Громадяни активно користуються пільгами, наданими державою для стимулювання ринку вживаних авто.  180 із цих авто були оснащені електродвигунами. Власники таких транспортних засобів були звільнені від сплати акцизного податку та податку на додану вартість. Середній розмір пільги становить понад 61 тисячу гривень.

Нагадаємо, зазначеним законом звільнено від оподаткування операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами, до 31 грудня 2018 року.

 Довідково: стимулювання розвитку ринку вживаних автомобілів в Україні запроваджено Законом України, яким з 1 серпня 2016 року до 31 грудня 2018 року були знижені ставки акцизного податку на транспортні засоби, що були у використанні (вироблені з 1 січня 2010 року і відповідають екологічним стандартам ЄВРО – 5), до рівня ставок податку для нових автомобілів. 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися