На Волині власники “євроблях” підтримали всеукраїнську акцію протесту
Волинь

На Волині власники “євроблях” підтримали всеукраїнську акцію протесту

20 листопада 2018, 16:45
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні (20 листопада) поблизу села Старовойтове Любомльського району  протестували власники автомобілів на іноземній реєстрації. Це була частина великої загальноукраїнської акції, -повідомляє Кордон.

Близько 60 осіб постійно ходили пішохідним переходом, обмежуючи  рух автошляхом, що веде до кордону. Транспортним засобам екстрених служб, рейсовим автобусам, поштовим автомобілям  дорогу давали одразу, інші ж учасники руху, а це переважно водії вантажівок, змушені були чекати: періодично учасники акції пропускали по кілька транспортних засобів.

Люди вдалися до таких дій, бо їх не влаштовують  прийняті на початку цього місяця  законопроекти №№8487, 8488. Зокрема, як розповіли представники організації “Авто Євро Сила”, людей обурює віковий коефіцієнт під час  обчислення розмірів акцизу при  розмитненні автомобілів, адже у такому випадку за розмитнення авто, випущеного у 90-х чи 2000-х роках і придбаного, скажімо, за півтори тисячі євро, доведеться платити ще стільки ж, а то й більше.

Багато питань виникає і до норми, яка передбачає реєстрацію транспортних засобів у 90-денний термін. Саме тому учасники акції закликали Президента України ветувати згадані законопроекти і відправити їх на доопрацювання, зокрема, в частині зменшення акцизів з тим, щоб зробити їх більш доступними.

В  межах нашої області аналогічна акція проводилася на автодорозі сполученням Луцьк — Ковель у селі Княгининок Луцького району.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися