Черговий фільм луцького режисера претендує на «Оскар» (трейлер)
Волинь

Черговий фільм луцького режисера претендує на «Оскар» (трейлер)

21 листопада 2018, 15:37
0
0
Сподобалось?
0

Документальна стрічка про Революцію Гідності та російську окупацію Криму і Донбасу, створена українським режисером Олесем Саніним та американським оскароносним документалістом Марком Харрісом, увійшла до лонг-листа претендентів на премію Американської Кіноакадемії за найкращий документальний фільм.

Про це повідомили у Держкіно.

Фільм охоплює період 2013-2016 років. У ньому зібрані кіносвідчення політичних, кримінальних, військових злочинів та терактів на території України. За час роботи було записано 86 інтерв’ю з учасниками подій на Майдані та сході України і зафільмовано майже 600 годин робочого матеріалу.

Стрічка про українські події, що прикували увагу цілого світу, вже отримала численні нагороди на кінофестивалях у США та Канаді. У березні цього року «Переломний момент» вийшов у американський прокат і з успіхом демонструвався в кінотеатрах Нью-Йорка, Чикаго, Лос-Анджелеса та інших міст. Cхвальні рецензії на «Переломний момент» написали провідні американські видання – «New York Times», «Los Angeles Times», «Variety», «Hollywood Reporter».

Відзначимо, що раніше стрічки Олеся Саніна уже номінувалися на «Оскар». У 2003 році – «Мамай» та «Поводир» у 2014. Зараз за підтримки Держкіно лучанин працює над своєю третьою художньою стрічкою «Довбуш».

Марк Джонатан Харріс – режисер стрічки «The Redwoods», нагородженої Оскаром за найкращий короткометражний документальний фільм у 1968 році.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися