Вперше ковельські медики провели  стентування з допомогою ангіографа
Волинь

Вперше ковельські медики провели стентування з допомогою ангіографа

21 листопада 2018, 18:07
0
1
Сподобалось?
1

У Ковельській центральній лікарні з допомогою ангіографа, який тут встановили місяць тому,  провели перші дослідження та  оперативні втручання. Учора тут зробили три коронографії та одне стентування. Це стало можливим завдяки  закупівлі за кошти Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинські області» рентген-ангіографічної системи Infinix-i Core+ INFX-8000V/G3 виробництва Canon (Toshiba). Про це інформує прес-служба ОДА.

Обладнання обійшлося у понад 605 тисяч доларів. У Ковелі зробили ремонт приміщень. Зокрема, облаштування відділення ангіографії та ендоваскулярної хірургії обійшлося місцевому бюджету у майже 4 мільйони гривень. Навчалися і  спеціалісти, які працюватимуть на ангіографі: в Київському центрі серця Тодурова, інституту нейрохірургії ім. акад. А.П. Ромоданова, Національному інституті серцево-судинної хірургії імeні М. М. Амосова, в обласних лікарнях Луцька та Львова і навіть у клініках Польщі. Постачальник делегував своїх сертифікованих фахівців у Ковель. Зокрема, проводний  фахівець з  ангіографії Єлизавета Мельник працюватиме у ЦРЛ до кінця цього тижня. Крім неї, колегам допомагали луцькі кардіологи Олександр Христюк та Ірина Січкарук.

Тож, уперше проведено діагностику трьом волинянам віком від 35-ти до 65 років. А одному – 41-річному – після перенесеного понад тиждень тому інфаркту міокарда (про який, до слова, він навіть не знав) поставлено стент, що дозволить людині повернутися до звичного способу життя.

За словами  завідувача відділення ангіографії та ендоваскулярної хірургії Олександра Голуба стентування триває до 30 хвилин, а коронографія – хвилин 15.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися