Сьогодні -85 роковини Голодомору: волинян запрошують  запалити  свічки в пам'ять про жертв Голодомору
Волинь

Сьогодні -85 роковини Голодомору: волинян запрошують запалити свічки в пам'ять про жертв Голодомору

24 листопада 2018, 10:08
0
0
Сподобалось?
0

У четверту суботу листопада, о 16:00, пам’ять про понад 7 мільйонів українців, вбитих під час геноциду, вшановують хвилиною мовчання та запаленням свічок на центральних площах міст, біля пам’ятників жертвам Голодомору, в храмах та в Залі пам’яті на території Національного музею “Меморіал жертв Голодомору” у Києві.

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко звертається до усіх волинян:

«У вікнах своїх будинків, на вулицях міст і селищ, у пам’ять про померлих від Голодомору о 16:00 запаліть свічки. Нехай думка про всіх невинно знищених згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу зберегти Україну заради життя поколінь. Адже, доки ми пам’ятаємо, ми – сильні!»

У суботу, 24 листопада, о 15.00 год. на Театральному майдані у Луцьку розпочнеться громадянська хода, яка прямуватиме до Замкової площі, де відбудуться скорботні заходи.  

Традицію запалювати свічки у вікні своїх будинків, так звану акцію “Свічка у вікні”, у 2003 році запропонував дослідник Голодомору Джеймс Мейс ( відомий як учасник проекту створення книги Роберта Конквеста “Жнива скорботи” ).

Нині Голодомор офіційно визнаний геноцидом українського народу в 18 країнах світу, шести церквах та у 20 штатах Америки. Українська дипломатія продовжує нести правду народам всього світу.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися