Стобихівські діти – в школі: чи перестала вона бути аварійною
Волинь

Стобихівські діти – в школі: чи перестала вона бути аварійною

24 листопада 2018, 14:15
0
0
Сподобалось?
0

Хоч і розпочали стобихівські  учні навчальний рік  9 листопада, але батьки  попереджають, що після 23 листопада знову обговорюватимуть питання можливості навчання дітей  в аварійній школі.  Про це пише газета «Полісся».

Діти села Стобихівка Камінь-Каширського району пішли до школи лише через два місяці від початку навчального року. Батьки відпустили їх за спільним рішенням після оголошення тендеру на будівництво нового навчального закладу в їхньому селі. Навчання розпочали попри те, що у школі не стало комфортніше і не побільшало місця. Діти, як і раніше, ходять у кілька змін та мерзнуть (до речі, класи, що  розмістили у місцевому клубі, взагалі не опалюються).

 Селяни не можуть змиритися з тим, що їхнім дітям доводиться вчитися у таких незадовільних умовах: «у холодних тісних кімнатах, без спортзалу, туалетів». А тепер ще й без світла. На електролінії до села проводяться ремонтні роботи. Світло вимикають майже на увесь  день. Поряд з цим у Стобихівці є ще проблема і з їдальнею. Дітей з 9 листопада дотепер ще не харчували.
20 листопада у школі працювала комісія, яка оглядала стан їдальні. Обстежили приміщення і виявили тут антисанітарію і невідповідність певним вимогам: протікає дах, стіни мокрі і всюди цвіль та сирість, проводка тут ще з 70 років минулого століття і є ненадійною, шибки у вікнах повибивані, двері щільно не зачиняються, у підлозі дірки,опалювальна грубка в аварійному стані, умивальника для миття рук немає, як і немає води. А школярів у Стобихівці-більше 250.  Директор школи ще 4 вересня  написав заяву на звільнення.

Батьків, на яких були складені протоколи про адміністративні правопорушення за те, що вони не пускали дітей до школи, поступово викликають у суд. Сергієві Сухацькому дали за це штраф. Він подав апеляцію і сподівається, що його покарання скасують.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися