У  Камені-Каширському відкрили сучасний центр підготовки електрогазозварників
Волинь

У Камені-Каширському відкрили сучасний центр підготовки електрогазозварників

28 листопада 2018, 20:00
1
0
Сподобалось?
0

В рамках європейського проекту Камінь-Каширському вищому професійному училищу закупили сучасне обладнання та техніку для навчальних майстерень, де готують  спеціалістів професії «Електрогазозварник». На створення навчально-практичного центру використано 3,12 млн грн. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

«Цьому проекту три роки. Обійшовся він у півтора мільйони гривень європейських коштів, стільки ж з обласного і близько 150 тисяч дало училище. Професія електрогазозварника на сьогоднішній день затребувана на ринку праці. Верстати, на яких вчитимуться молоді люди, сьогоднішнього дня, потужні та новітні», - зауважив голова ОДА  Олександр Савченко.

ВПУ забезпечить вдосконалення практичної підготовки учнів, слухачів закладів професійної освіти із зварювальних технологій, підвищення кваліфікації фахівців підприємств, організацій, установ півночі Волинської області, впровадження у навчальний процес новітніх виробничих технологій із застосуванням сучасного обладнання, інструментів і матеріалів, тощо.

«Це відкриття  стало можливим завдяки тому, що училище брало участь в проекті «Покращення підготовки робітничих кадрів для економіки Волинського субрегіону». Крім того, наш навчальний заклад брав участь у ще одному проекті – «Досвід Естонії на допомогу реформам профтехосвіти. Волинська область». Вважає директор училища Василь Бряник.

До кінця року за кошти державного бюджету (4,8 млн. грн) заплановане відкриття ще 2-х навчально-практичних центрів: на базі Ковельського центру професійно-технічної освіти (з металорізальних професій) та Володимир-Волинського ВПУ (з електрозварювальних робіт).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • центр бездарів
    центр бездарів

    Значно раніше було створено центр бездарних керівників у Луцькому ВПУ, які розвалюють училище.

    30 листопада 2018, 11:47
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися