Віталій БІЛАН
Волинь

Завдяки народній медицині 30 літ живе без шлунка

14 грудня 2018, 16:21
0
1
Сподобалось?
1

Віталію Білану із села Ворончин Рожищенського району вже сімдесят сім. Разом з дружиною відсвяткували золоте весілля. Він тішиться дітьми та внуками, пише для них веселі вірші. Навіть не віриться, що кілька десятиліть тому життя цього чоловіка трималося на волосині і лікарі прогнозували, що проживе лишень пару років…

Трави збирав разом з дружиною

В онкодиспансер зі страшним діагнозом Віталій Миколайович потрапив у 48 років. Операція тривала близько п’яти годин, і в результаті чоловіку повністю видалили шлунок.

– Одинадцять діб я нічого не їв, мене тільки капали. Потім поступово пішов на поправку, – пригадує Віталій Миколайович. – Але три роки я страшно мучився, терпів жахливі болі. Приймав різні медикаменти, які, правда, видавали безкоштовно. Їсти лікарі дозволили все потрошки, але категорично заборонили солодке молоко, бо воно не перетравлюється. Ходив, мучився і не знав, як бути далі. Під час чергового обстеження в онкодиспансері мені відмінили лікування, бо вже пройшов післяопераційний період. Тоді я й згадав свою бабцю, яка людям помагала. Вміла шлунок «поставити», ляк яйцем вилити, зналася на травах. Тому вирішив і собі звернутися по допомогу до народної медицини.

Чоловік перечитав чимало газет і журналів, де розповідали про фітотерапію. Якось натрапив на статтю травника із Сімферополя Павленка, який розповідав про унікальний рецепт, який допомагає відновити організм.

– Він пояснював його так: сонячний промінь ділиться на 86 спектрів і передає свою енергію природі. Тому треба взяти квіточки з 86 різних рослин (дерев, кущів, трав) в однаковій пропорції, –  продовжує чоловік. – Я для себе брав мірку –  250-грамову склянку цвіту. Зібрати вказану кількість було непросто, але я об’їздив усю 50-кілометрову зону навколо села, допомагала й дружина заготовляти, і врешті отримав необхідні ліки. Висушив квіточки, а потім перетер на порошок. Далі запарював одну столову ложку суміші літром кип’ятку. Коли настоявся, розвів до 1,5 літра, щоб напій не був міцним. Десь три місяці щодня пив цей відвар разом з дружиною. За деякий час відчув значне покращення, організм ніби омолодився.

З великою повагою чоловік ставиться до фітотерапевта Євгена Товстухи. Має кілька його книг.

Лікарі направляли до нього своїх пацієнтів

Випробовував на собі Віталій Миколайович й інші рецепти, а ще багато часу проводив на природі. Син товариша, побачивши, у якому плачевному стані перебував чоловік після операції, запропонував йому роботу у лісі. «Там працював, дихав цілющим повітрям, заготовляв лікарські трави на зиму», – усміхається співрозмовник. Окрім того, дружина Галина Микитівна щороку відправляла чоловіка підтримувати здоров’я у санаторії. Особливо сподобалося в «Лісовій пісні». «Там дуже сильна фітотерапевтична база», –  стверджує Віталій Миколайович. Туди чоловік навіть привіз спеціальний подарунок – два мішки сушених цілющих зборів. Він постійно обстежувався в онкодиспансері, то лікарі зі здивуванням констатували його хороше самопочуття. Один навіть зізнався, що давали пацієнту на життя лишень кілька років. Вірили й не вірили, що завдяки народній медицині чоловік і досі топче ряст. А потім самі важко хворих пацієнтів до нього стали направляти.

–  Люди із сусідніх сіл, району приїздили. Я розповідав про свій метод лікування. Вони слухали, записували, а потім кожен вибирав те, що йому підходить. Усім кажу, що народна медицина творить дива, –  усміхається чоловік. – Я – живий цьому приклад.

Руслана СУЛІК, Волинська область

Фото автора

Передрук заборонено!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися