На Волині відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні
Волинь

На Волині відкрили меморіальну дошку Герою Небесної сотні

17 грудня 2018, 17:24
1
0
Сподобалось?
0

У  селі Небіжка Ківерцівського району  відкрили меморіальну дошку жертводавцю місцевого храму, Герою України, свободівцю Василю Мойсею.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Освяченню меморіальної дошки передувала святкова літургія на честь храмового свята, яке місцева громада відзначає 17 грудня.

Пам’ятну дошку встановили на будівлі місцевого храму великомучениці Варвари, настоятелем якого є брат загиблого Героя Небесної сотні отець Роман Мойсей. Українські священики здійснили хресний хід навколо храму та освятили пам’ятну дошку Герою України Василю Мойсею.

Нагадаємо, що Герой Майдану, член Ківерцівської районної організації ВО «Свобода» Василь Мойсей загинув від кулі снайпера під час кульмінаційних подій Революції гідності 20 лютого 2014 року. Похований у місті Луцьку на Меморіалі пам’яті.

10 років тому в селі Небіжка розпочалося будівництво українського храму. Наразі будівництво верхнього храму в Небіжці ще триває.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • читач за правду
    читач за правду

    Прикро, що Сергій Климчук тривалий час був членом партії Регіонів, вірою і правдою служив їй. 4.03.2014 року був призначений секретарем Волинської обласної виборчої комісії від партії Регіонів (zakon.rada.gov.ua від 4.03.2014). Інформації про його участь у подіях штурму Майдану не вірю, бо тоді волинські газети писали, що в грудні 2013 року група волинських юристів їздила на Антимайдан, щоб підтримати режим Януковича. А Сергій був "регіоналом".

    6 квітня 2019, 20:28
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися