Музей історії сільського господарства Волині просить допомоги
Волинь

Музей історії сільського господарства Волині просить допомоги

3 січня 2019, 16:20
0
0
Сподобалось?
0

До депутата Волинської обласної ради Віталія Заремби звернулась дирекція Музею історії сільського господарства Волині. Про це йдеться в запиті депутата до голови ОДА, -повідомляє прес-служба облради..
"За 12 кілометрів від обласного центру в смт. Рокині Луцького району розміщена експозиція музею-скансен на  понад 171 тисячі кв.м. Складається вона з двох музеїв: стаціонарної експозиції у приміщенні Рокинівського будинку культури та експозиції просто неба - «Козацький зимівник». Це - перший в Україні музей-скансен, що виник саме в Лесиному краї, де нині діє унікальна виставка і на перспективу планують звести Волинську Січ. Засновано при музеї молодіжну громадську організацію «Школу козацького гарту».
У 2019 році буде 40 років від дня заснування Музею історії сільського господарства Волині та ЗО років - музею-скансену. Він став об’єктом міжнародних туристичних маршрутів, увійшов у першу десятку музеїв України з надання екскурсійних послуг. Волинська обласна державна адміністрація нагородила Музей Дипломом лауреата Переможця у Всеукраїнському конкурсі якості продукції (товарів, робіт, послуг) в номінації «Екскурсійні послуги».
За 9 місяців цього року музей провів 15 заходів місцевого та регіонального рівнів, здійснив історико-етнографічну експедицію, видав цікаву науково-популярну книгу «Український рік. Історія, традиції, звичаї, обряди. Сценарії проведення свят», яку було презентовано у Львові на Книжковому Форумі. Спеціальний фонд музею поповнився на 140 тисяч грн., які використанні на ремонтно-реставраційні роботи та поточні витрати для здійснення музейної діяльності", - нагадує Віталій Заремба.
 У своєму запиті він просить внести зміни до програми «Про зміни до Регіональної програми розвитку культури, мистецтв та охорони культурної спадщини в області на 2016-2020 роки» та надати фінансову дотацію музею на 2019 рік в сумі 520 тисяч гривень.

Запит підтримано та спрямовано голові ОДА для  для розгляду і вирішення по суті.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися