Волинянин  Василь Слапчук- лауреат Міжнародної літературної премії імені Джека Лондона
Волинь

Волинянин Василь Слапчук- лауреат Міжнародної літературної премії імені Джека Лондона

8 січня 2019, 19:22
0
0
Сподобалось?
0

Міжнародний Арт-центр «KLAS’SARTSCENTERSANFRANCISCO» (США, Сан-Франциско, голова міжнародного журі – Алекс Клас) оголосив лауреатів Міжнародної літературної премії імені Джека Лондона за 2019 рік. Про це повідомляє Буквоїд.

Серед нагороджених, знаних письменників з різних країн, є і волинянин- поет, прозаїк, літературний критик, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв України Василь Слапчук.

У   Сан-Франциско 12 січня 1876 р. народився Джон Ґріффіт Чейні, якого увесь світ тепер знає, як видатного американського письменника та громадського діяча Джека Лондона.

Цьогорічними лауреатами почесної відзнаки за визначну літературну діяльність, за поданням Міжнародної літературно-мистецької Академії України, стали:

Василь Слапчук (Україна);

Олег Гончаренко (Україна); 

Галимкаір Мутанов (Казахстан); 

Марсель Салімов (Російська Федерація, Башкортостан);

Богдан Сушинський (Україна).

Видатного, всесвітньо відомого башкирського письменника, сатирика Марселя Салімова, справжнього друга України, відзначено, зокрема, за його оригінальну, талановиту «Книгу, якої ще ніхто не писав» («TheBookWhichHasNeverBeenWrittenBefore»), яка успішно вийшла англійською мовою у Великобританії, в Лондоні. 

Також нагороджено Міжнародну організацію «Співдружність діячів літератури та мистецтва «Глорія» (керівник – Олена Ананьєва, голова оргкомітету – Олег Дрямін; Німеччина – Україна) – за розвиток міжнародних зв’язків та літературних традицій, примноження духовного потенціалу суспільства.  

Нагадаємо, що торік лауреатами Міжнародної літературної премії імені Джека Лондона стали українці Тетяна та Сергій Дзюби – за книгу «SelecTEDPoems» (США, Нью-Йорк; англійською та українською мовами). 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися