Подружжя САВЛУКІВ
Волинь

Прожили у мирі разом 60 літ

11 січня 2019, 16:28
0
0
Сподобалось?
0

Юхим Тимофійович і Тетяна Антонівна Савлуки із села Велимче Ратнівського району відзначили 60-ліття подружнього життя. Їх вітали і родина, і влада. Навіть «Гірко!» кричали…

Юхим Тимофійович пропрацював у місцевому колгоспі. Був водієм, бригадиром тракторної бригади, нагороджений грамотами і подяками, державною нагородою. Діду Юхиму уже добігає 86, а бабі Тетяні – 75. Вони ще помаленьку господарюють: свиней тримають, курей, засаджують-засівають поля, але уже сили не ті. Тож завжди раді, коли на поміч приходять нащадки. Мають трьох дітей (найстарший син уже покійний), четверо внуків (один помер у юному віці), троє правнуків.

– Ми ніколи не сварились, – каже Тетяна Антонівна. – Бувало, що сердилися за щось, але ні я, ні Юхим не кричали одне на одного. Він ніколи не матюкався, спокійний, терплячий. Не курив, а як коли й нап’ється, то не придирався – ляже тишком і спить. І я за це не сварила.

– Поважали одне одного, – додає Юхим Тимо­фійович. – Якщо захотіти, придертися можна до чого хоч і галас на рівному місці здійняти. А якщо і було до чого, терпіли. З миром все вирішували.

Тетяні Антонівні ще й п’ятнадцяти років не було, а Юхиму Тимофійовичу уже виповнилося 25, як вперше зустрілися на весіллі. Дівчина тоді лише у сьомий клас ходила. Юхим чекав, поки школу закінчить. А через рік заслав сватів. Люди його відмовляли, бо молода, зелена ще, нічого не вміє. А він на те відповідав, що підгодує, з часом навчиться всьому. Життя справді навчило і варити, і прати, і господарювати… Юхим рано залишився без батька, а мама вдруге вийшла заміж у Ковель. Тож коли одружився, в хаті були самі господарями. Батьки допомагали і дітей поглядіти, і будуватися.

– Богу дякувати, мені чоловіка Він хорошого послав, – як підсумок сімейного життя мовила Тетяна Антонівна. – Не було такого дня, щоб каялась, що саме за нього вийшла заміж, та ще й так рано, щоб нарікала на долю через Юхима. У парі уже 60 літ! От якби ще так прожили дітки та внуки з правнуками – довіку Богу дякували б за це.

Валентина БОРЗОВЕЦЬ, Волинська область

Передрук заборонено!

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися