170 аптек Волині беруть участь у програмі «Доступні ліки»
Волинь

170 аптек Волині беруть участь у програмі «Доступні ліки»

23 січня 2019, 15:45
0
0
Сподобалось?
0

Торік 170 аптечних закладів Волині брали участь в програмі «Доступні ліки». Протягом року виписано понад  424 тис. рецептів, ліки отримали 225 тис. 604 особам. Загальна вартість відпущених рецептів становить 24 млн 237 тис. 951 грн. Така  сума переказана  аптечним закладам області. Про це інформує прес-служба ОДА.

У 2019 році українці теж можуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безплатно або з незначною доплатою. На це у держбюджеті передбачено  млрд грн. Однак, передбачається, що з 1 квітня програма відійде до Національної служби здоров’я, тобто контрактувати аптечні заклади та відшкодовувати вартість відпущених лікарських засобів будуть не заклади охорони здоров’я чи муніципалітети, а безпосередньо один головний оператор бюджетних коштів - НСЗУ.

Нова модель фінансування передбачає, що НСЗУ як єдиний фінансовий оператор програми зможе самостійно, без рішення місцевої ради, перерозподіляти фінансування між регіонами, де є більший попит на ліки за програмою і тими, де є надлишок.

Перехід на нову модель фінансування передбачає обов’язкове запровадження електронного рецепту. Отже, з 1 квітня 2019 року «Доступні ліки» почнуть відпускатися за номером рецепту, який система надсилатиме смс-повідомленням на мобільний телефон пацієнта.

Доки впроваджуватиметься новий механізм роботи програми, Уряд передбачив у бюджеті кошти на І квартал 2019 року за старою моделлю  фінансування: 250 млн грн, як субвенція з державного бюджету.        


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися