На Волині вшанували пам’ять жертв Голокосту
Волинь

На Волині вшанували пам’ять жертв Голокосту

27 січня 2019, 16:02
0
0
Сподобалось?
0

27 січня у світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У Ковелі пам'ять невинно страчених земляків єврейської національності в роки нацистської окупації вшанували хвилиною мовчання.  Про це йдеться на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

Масові розстріли євреїв почалися майже відразу після окупації Ковеля (28 червня 1941 року).
Історія свідчить: у травні 1942 року 10 тисяч євреїв змусили переселитися у гетто, що розташовувалося у Старому місті, а 3500 робітників з їх родинами зачинили в Новому місті. Починаючи з 3 червня, євреїв з більшого гетто відправляли залізницею у піщаний кар'єр, де напередодні викопали ями. Протягом трьох днів вбили понад 8 тисяч євреїв – чоловіків, дітей та жінок із Ковеля та його околиць. Останній відомий розстріл відбувся 6 жовтня 1942 року.

 Саме на місці, де відбувся масовий розстріл – поблизу села Бахів Ковельського району, єврейська община, в рамках проекту «Захистимо пам’ять», спорудила Меморіальний комплекс Голокосту євреїв у роки Другої світової війни. Напис на пам'ятній дошці зроблений трьома мовами: «У 1941-1944 роках єврейське життя у Ковелі та навколишніх містечках і селах було знищено німецькими окупантами та підлеглими їм місцевими службами. На цьому місці було вбито понад 8 тисяч євреїв. Нехай душі їхні будуть зав'язані у вузол вічного життя».
Вшанували пам’ять євреїв на місці їх масового розстрілу та віддали данину пам’яті   напередодні Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, на Меморіальному комплексі представники влади. До пам’ятного знаку  принесли запалені свічки, як символ незгасаючої пам’яті про розстріляних у цій місцевості євреїв. Пам'ять невинно страчених земляків єврейської національності в роки нацистської окупації вшанували хвилиною мовчання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися