Капеланам не дали надії отримати  статус учасника бойових дій
Волинь

Капеланам не дали надії отримати статус учасника бойових дій

29 січня 2019, 11:45
1
1
Сподобалось?
1

Волинська обласна рада звернулася до Кабінету Міністрів і Міністерства оборони щодо надання статусу учасників бойових дій військовим священникам (капеланам), які перебували безпосередньо у зоні бойових дій у 2014-2016 роках. Відповідь із  Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України розвіяла надію капеланів, у тому числі і волинських, -повідомляє прес-служба Волиньради.

Наприкінці 2016 року був наказ Міністерства оборони, згідно з яким у  визначених військових частинах Збройних Сил України введені посади військових священиків (капеланів). Ці посади належать до категорії працівників Збройних Сил України.
Якщо військові священики (капелани) були залучені до участі в АТО як працівники Збройних Сил України, то вони мали право на встановлення статусу учасника бойових дій.

А наприкінці 2018 року  внесено зміни до пункту 19 статті 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, згідно з якими працівників Збройних Сил України, інших утворених, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, виключено з категорії осіб, які визнаються учасниками бойових дій.
 Тому  для надання статусу учасника бойових дій військовим священикам (капеланам), які брали участь в антитерористичній операції, немає підстав, виходячи з вимог законодавства", - пишуть у Міноборони у відповідь на звернення Волиньради.
 
 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • пролетарий
    пролетарий

    капеланы- это такие же социальные паразиты, которые обманивают зачмуренных отсталых хохлов, Религия - это ОПИУМ для народа - В.И.ЛЕНИН...

    30 січня 2019, 08:46
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися