Олександр Савченко оголосив війну УКРОПу
Волинь

Олександр Савченко оголосив війну УКРОПу

30 січня 2019, 14:28
0
0
Сподобалось?
0

Голова Волинської ОДА Олександр Савченко бере на особистий контроль напади на активістів та політиків, що трапилися  на Волині з 2014 року. Багато із них він пов’язує із партією УКРОП та пов'язаною із нею  «Вартою порядку».

Про це Савченко розповів на брифінгу у середу, 30 січня, -повідомляє Перший.

Він нагадав, що з 2014 року на Волині було не менше 69 підпалів автомобілів та нападів на громадських активістів. Зокрема, підпалили авто нардепа Ігоря Лапіна. За словами голови ОДА, такі напади розслідували вкрай неефективно, тому винні не притягнуті до відповідальності.

Ще одним із таких зухвалих нападів за політичною ознакою Савченко назвав підпал техніки, що належить дружині голови Підгайцівської ОТГ Юрія Семенюка, він стався сьогодні, 30 січня.

«Це рівень Чикаго 30-х років. Коли я про  це все прочитав , мені стало просто страшно. Із цих нападів половина відмовлено у початку розслідування, а частина просто не розслідується. Зокрема, злочин - посягання на життя та майно народного депутата», - розповів Савченко.

Також Савченко заявив: він  здивований, що на «інтелігентній та екологічній Волині» ситуація із безпекою для активістів «гірше, ніж в Донецьку». Він пояснив, що до частини нападів причетні «люди, які формують обласну раду в екзилі», натякнувши на те, що голова облради Ігор Палиця здебільшого працює за кордоном. Такий стиль керіництва він назвав «бандитським» та «гопнічеським».

Також Савченко нагадав про «Варту порядку», яка, за його словами, «засвітилася» у нападах на активістів та створена з ініціативи Ігоря Палиці. Савченко вважає, що у «Варти порядку» варто забрати ліцензію громадського формування та ліцензію на охоронну діяльність.

Вранці 30 січня Савченко провів нараду із очільниками правоохоронних структур та рекомендував їм активізувати розслідування. Якщо ж волинські правоохоронці працюватимуть неефективно, він обіцяє запросити силовиків із Києва. Мовляв, місцеві посадовці можуть бути залежні та подекуди «бояться Ігоря Палиці більше, ніж центральної влади».

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися