Чи може раніше вийти на пенсію матір дитини-інваліда?
Волинь

Чи може раніше вийти на пенсію матір дитини-інваліда?

31 січня 2019, 17:56
0
0
Сподобалось?
0

«Моя донька через нещасний випадок отримала важку травму у семирічному віці. І з восьми до 18 літ її було визнано дитиною-інвалідом та призначено пенсію. Чи маю я право на призначення пенсії за віком зі зниженням пенсійного віку як матір дитини-інваліда?»

Ольга П., Ратнівський район Волинської області

Відповідно до пункту 3 статті 115 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», право на призначення дострокової пенсії за віком мають матері осіб з інвалідністю з дитинства, які виховали їх до шестирічного віку, після досягнення 50 років та за наявності страхового стажу не менше 15 років. Якщо дитину визнано інвалідом після досягнення шестирічного віку або інвалідом з дитинства після досягнення 18-ти, надається висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що вона мала медичні показання для цього статусу або висновок МСЕК про можливість настання інвалідності до досягнення особою 18 років (висновок про час настання інвалідності).

Оскільки Ваша донька отримала травму в сім років та не мала підстав для визнання її дитиною з інвалідністю до 6-річного віку, права на достроковий вихід на пенсію Ви, на жаль, не маєте.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися