На Волині добрі люди рятують родину людей з інвалідністю
Волинь

На Волині добрі люди рятують родину людей з інвалідністю

18 лютого 2019, 11:13
1
0
Сподобалось?
0

Поблизу Луцька живе неординарна родина Стасюків. Голова сім’ї Микола інвалід II групи (ДЦП). Водночас вінучасник та призер чемпіонатів України з легкої атлетики для людей з інвалідністю, якого уже тривалий час підтримує майстер спорту України Андрій Авраменко. Дружина Миколи Олена кілька років тому отримала серйозну травму і теж є інвалідом першої групи. Крім того родина має троє дітей, які тимчасово проживають віддалено.Не зважаючи ні на що, подружжя намагається не впадати у відчай, хоча Микола й зізнається, що на пенсію, яку виплачує держава, прожити нереально, особливо коли рахунки за комунальні послуги в півтора рази перевищують пенсію.

– Я змушений працювати підсобником на будівництві аби заробити. Ношу відра з цементом на п’ятий поверх, хоча для мене це доволі важко, бо від хвороби у мене покручені руки, – зазначає Микола. – За ті кошти, що дає держава, можна прожити максимум тиждень, їх не вистачає ні на продукти, ні на ліки для дружини.Тому наша родина обростає кредитами.

Аби привернути увагу до проблем цієї родини відомий луцький блогер записав відео, в якому Микола Стасюк розповів про життя людей з інвалідністю та їхніщоденні труднощі. Відео миттєво розлетілося мережею, набрало тисячі переглядів та кілька сотень поширень. Варто зауважити, що звернення зацікавило й аферистів, які всіма відомими способами намагаються отримати доступ до банківської картки, на яку перераховуються кошти для потреби родини Стасюків. Але головне, що відгукнулися й сотні небайдужих людей, які захотіли допомогти Миколі, зокрема, одним із тих, хто відгукнувся на заклик – пастор церкви «Храм Спасителя» Роман Скоць.

– У соціальній мережі я побачив відео з Миколою Стасюком і вирішив допомогти. Придбав деякий спортивний інвентар, демісезонну куртку, брендові кросівки, спортивний костюм, футболки, рюкзак, професійні рукавички для занять спортом, а також одяг для його дружини та інші дрібнички, які можуть полегшити життя цій сім’ї.Моя родина, Церква та українська діаспора в Америці активно надають допомогу тим, хто гостро її потребує. Особливу увагу ми приділяємо постраждалим від війни у прифронтовій зоні. Зараз займаємося зведенням Дому милосердя, де будуть надаватися: первинна допомога, місце для тимчасового проживання. Також сприятимемо тому, аби безхатченки мали можливість повернулися до кращого життя, – зазначив благодійник.

Сам же Микола Стасюк щиро дякує пану Роману та іншим людям за подарунки.

– Я вдячний небайдужим людям, які не дають мені падати духом і підтримують. Свої майбутні спортивні перемоги я присвячуватиму саме їм, – каже Микола.

Насамкінець хочеться зазначити, що на заклик про допомогу відгукнулися не представники влади, адже вони, насамперед, мали би відреагувати на проблему, а пересічні українці. Тож давайте усі будемо людьмиз добрими та щирими серцями.Сьогодні потрібно брати приклад з таких, як Микола Стасюк, котрий вражає своєю жагою до життя та перемог, та Роман Скоць, бо він розуміє, що таке людські проблеми та всіма своїми силами намагається зробити життя людей кращим.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Iля
    Iля

    Деяния так званага благодiйника пастора Р.Скоця по отжиму земель в Киеве описаны в репортаже Аверсу: https://www.youtube.com/watch?v=BpJkRFFOXic

    20 лютого 2019, 04:52
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися