На Волині побудують 15 нових медичних амбулаторій
Волинь

На Волині побудують 15 нових медичних амбулаторій

22 лютого 2019, 17:17
0
0
Сподобалось?
0

На розвиток сільської медицини з держбюджету спрямовано майже 190 мільйонів гривень. На ці кошти буде зведено 15 нових амбулаторій загальної практики сімейної медицини. 9 з них плануються до відкриття уже в березні, решта – до кінця року. Тож вже тривають тендерні закупівлі автомобілів для цих 15 амбулаторій та медичного устаткування,- повідомили на засіданні колегії управління охорони здоров’я ОДА.

Реалізовується в області  субпроект Світового банку загальною вартістю $20 млн. На сьогодні освоєно понад 26 % від запланованого. Укладено 85 контрактів на суму понад 14 млн. доларів США, що становить 71 % від обсягу позики.

Здійснюється реконструкція «під ключ» 33 амбулаторій (з них – 24 новостворені) на загальну суму майже 250 мільйонів гривень.

Щодо планів на 2019 рік, то головне завдання – реформування вторинної і третинної ланки медицини в області.
Зокрема, працюватимуть над автономізацією усіх амбулаторних і стаціонарних закладів (передбачається трансформація їх у некомерційні комунальні підприємства до кінця 2019 року. З 1 липня 2019 розпочинається їх фінансування з Національної служби здоров’я).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися