Син волинського письменника Петра Коробчука -Павло  написав «художню історію Незалежності»
Волинь

Син волинського письменника Петра Коробчука -Павло написав «художню історію Незалежності»

25 лютого 2019, 21:12
0
0
Сподобалось?
0

Письменник, журналіст, музикант, лауреат премії ім. Бориса Нечерди Павло Коробчук  презентував свій другий роман – «Ключові клапани», що вийшов у «Видавництві Старого Лева».  Про це повідомляє Буквоїд.

Книга розпочинає свою дію із проголошення Незалежності України й по-суті є художньою історією країни - останніх трьох десятків років. А доля кожного з її героїв – роздумами на тему, куди міг би повернути розвиток держави у той, чи інший ключовий момент. Про ідею створення, сюжетні повороти та загадкову назву книги письменник поділився з читачами.

 «Ключові клапани» -  друга книга великої прози Коробчука.  Це історія про дружбу і зраду, славу і звинувачення, хворобу і любов, музику й мужність. «Вирішив підсумувати час від точки дня Незалежності до сьогодення. Розмислами, історіями, героями показати - як час і нові знання змінюють наше минуле. Час змінює минуле. Кожне попереднє десятиліття породжує наступне. І це схоже на передачу генів: ось з´являється нібито нове десятиліття, але з генетичним матеріалом минулого десятиліття, з подібними рисами обличчя, і тому історії повторюються під зовсім неочікуваним кутом і в неочікуваних обставинах», - зауважує письменник.

 «Чотири головні герої "Ключових клапанів" - це чотири збірні образи - моїх друзів, недругів, просто красивих незнайомих облич на фотокартках. Я їх дуже довго збирав докупи, а ще довше формував хронологічну лінію сплетінь їхніх біографій. Кожен герой, і музичний інструмент кожного з них, - це символ того, як могла би розвиватися країна, якби вона була людиною, якби неї був характер. Чотири різні характери, чотири різні перспективи і стратегії»- каже Павло Коробчук.

Про автора: Павло Коробчук народився 12 липня 1984 року в Луцьку. Син українського поета, перекладача та літературного критика Петра Коробчука.

Навчався на відділенні сходознавства Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.  Працює в сфері журналістики, Проживає у Києві.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися