Пасивна розробка суглобів
Волинь

Живе на світі завдяки санаторію «Лісова пісня»

1 березня 2019, 09:06
0
0
Сподобалось?
0

У волинську оздоровницю чоловік з Донецька їздить уже 40 літ!

Цілюще повітря, предвічний сосновий ліс, що підступає до унікального озера Пісочне. Саме серед такої розкішної поліської природи розкинувся знаменитий на всю Україну санаторій «Лісова пісня». Щоб зміцнити своє здоров’я, сюди їдуть тисячі людей не тільки з усіх куточків нашої країни, а й гості з Польщі, Білорусі, Італії, Німеччини, Греції, Канади… Адже тут знайшли порятунок ті, хто пережив інсульт та інфаркт, хто має хворі суглоби, проблеми органів дихання, шлунково-кишкового тракту, опорно-рухового апарату, хто страждає від варикозу, псоріазу, виразок…

Можна пройти повне обстеження

 Відколи санаторій працює, а минуло вже майже 50 років, прийняв десятки тисяч людей. Нема такої області України, звідки б не побували відпочивальники. Дуже часто у село Гаївка Шацького району, де розташована оздоровниця, їдуть білоруси – їм надзвичайно подобається і лікування, і чарівна природа. Навіть ті, хто звик мандрувати по закордонах, викроїть тиждень-два на відпочинок у «Лісовій пісні» – тут тиша і спокій.

– Ми взяли на себе величезну ношу – оздоровити хворих, адже до нас їдуть після тяжких недуг на доліковування. Людина, яка перенесла інфаркт чи інсульт, впадає у відчай, а ми маємо переконати, що життя не закінчилося, – розповідає директор санаторію «Лісова пісня» Руслана Дибель. – У нас працюють висококваліфіковані лікарі, які підбирають для кожного хворого індивідуальне лікування. Приємно, що часто люди у санаторій їдуть саме до конкретного фахівця. А це говорить про велику повагу і високу оцінку наших медиків. Лікуємо не тільки основне захворювання, а й супутні. Тобто можна отримати консультацію будь-якого вузького спеціаліста: кардіолога, терапевта, невролога, гінеколога, отоларинголога, ендокринолога та інших. А також пройти комплексне обстеження, зокрема УЗД, у нас працює сучасна лабораторія.

У «Лісовій пісні» діють чотири реабілітаційні відділення: кардіологічне, післяінсультне, травматологія та ревматологія. Нещодавно відкрили ще одне – для хворих на цукровий діабет, адже ця хвороба небезпечна своїми ускладненнями: інсультами, інфарктами, захворюваннями очей, проблемами з ногами. Таким хворим важлива психологічна допомога. У санаторії працює досвідчений психолог, який вміє знайти підхід до кожного. Також для заспокоєння нервової системи передбачені кабінети ароматерапії і музикотерапії, а також сеанси психологічного розвантаження. А ще налаштовують на позитив… картини у лікувальному корпусі. Хворі люблять підходити до них, роздивлятися і милуватися.

Для серця – сухі ванни, для суглобів – підвісна клітка

 У санаторії постійно оновлюють і збільшують матеріальну базу.

Чотирикамерні гальванічні ванни

– Ми не стоїмо на місці, закуповуємо апаратуру, вводимо нові методи і методики лікування, – розповідає Руслана Євгеніївна. – Недавно відкрили кабінет кінезотерапії з підвісною кліткою – людина підвисає ніби у невагомості, щоб розслабити м’язи. Це дуже корисно для тих, хто переніс інсульт, має проблеми з хребтом. Є реабілітаційний кабінет, де використовується активна і пасивна розробка суглобів, кінцівок. Тобто, коли замість непрацюючої кінцівки працює апарат, який відновлює функції.

У «Лісовій пісні» найрізноманітніша сучасна діагностична та лікувальна база. Озонотерапія (дуже помічна при захворюваннях серцево-судинної системи та цукровому діабеті), ударно-хвильова терапія, лімфодренаж, лазеро- та магнітотерапія, що мають безліч показів для застосування (лікування церебрального паралічу, різноманітних захворювань хребта, покращення крово- та лімфообігу, при артритах та артрозах, навіть трофічних виразках). Є соляна шахта для алергіків. А водних процедур стільки, що всі одразу важко запам’ятати: підводний душ-масаж, сірководневі ванни (для хворих суглобів та при серцево-судинних захворюваннях), сухі вуглекислі ванни (для покращення мозкового кровообігу та серця), фітованни для зміцнення імунітету та нервової системи. Усі процедури проводяться виключно на сучасному обладнанні!

Такою апаратурою сьогодні оснащений далеко не кожен лікувальний заклад. У планах – відкриття спортивно-оздоровчого комплексу з 25-метровим басейном, який наповнюватиметься озерною водою. Тут має бути спортивний зал з різноманітними тренажерами, сауни. А ще у «Лісовій пісні» чекають відкриття бювета зі своєю мінералкою (на сьогодні повторно вивчають її склад). Адже місцева вода особлива, подібна до єсентуцької та одеської високою мінералізацією – 75%, що нечасто трапляється у природі.

Сон на вуликах, грязі та фіточаї

 – У лікуванні застосовуємо і апітерапію. Йдеться не лише про використання меду та продуктів бджільництва – відкрили будиночки з лежаками для сну на вуликах. Це корисно тим, у кого поганий сон, хто має певні психологічні розлади, синдром швидкої втоми, серцеві захворювання. Після такої процедури знижується тиск, припиняються напади стенокардії, – розповідає Руслана Євгеніївна.

Спеціалістами «Лісової пісні» розроблена ціла програма з лікування варикозу ніг, псоріазу. Медики санаторію використовують лазеролікування, фітоаплікації, фітованни, фітоінгаляції, фітозрошення, набори трав, які розробляли роками, спеціальні чаї, а також не цураються досвіду народної медицини. У санаторії працює ціла бригада, яка заготовляє цілющі рослини. А це близько ста видів трав! Їх збирають на полях, луках, у лісах, за іншими їдуть за сотні кілометрів.

А ще у санаторії хворих лікують місцевими торфами, що пройшли дослідження в Одеському інституті курортології. Якщо багато оздоровниць використовують грязі точково, тобто у мішечках, то у «Лісовій пісні» ними обкладають хворого повністю.

Також лікарі рекомендують купання в озері Пісочному, вода якого унікальна, адже багата на срібло та гліцерин. Відомо безліч випадків, коли шкірні хвороби, виразки, глибокі рани зникали після купання у водоймі.

Кожному – пасхальний кошичок

 У санаторії діє меню на замовлення. Це означає, що кожен відпочиваючий може обрати собі страви на свій смак, дотримуючись призначеної дієти, що дуже приємно. Меню надзвичайно різноманітне! Український борщ з галушками, вареники, сирні та гарбузові запіканки, салати зі свіжих овочів та фруктів... А яка смачна випічка! Словом, голодним не залишиться ніхто.

А ті, хто відпочиває у санаторії під час Великодніх свят, отримують кошичок з пасочкою, крашанками, запеченим м’ясом та ковбаскою. І кожен може його освятити у храмі в лікувальному корпусі. Щотижня тут проходить служба. 

Благодійністю не хваляться, але варто сказати, що санаторій «Лісова пісня» виділяє безкоштовні путівки на лікування незрячих, візочників, воїнів АТО.

Відпочиваючі проживають у комфортабельних номерах (усі із санвузлами, телевізорами, холодильниками). У кімнатах гарно і затишно, щоб хворі швидше одужували і не почувалися як у лікарні.

У вартість путівки входять проживання, чотириразове харчування, медичне обстеження та лікування. До речі, керівництво санаторію розробило гнучку систему знижок, проводить різноманітні акції. На сьогодні ціну путівки не піднімали, вона така ж, як і торік. А це 549 гривень за добу. Щоб забронювати путівку, звертайтеся за телефонами: 0967983221, 0(3355)95606. Ліц. МОЗ України АГ №597216.

Варто наголосити, що у вартість включено всі основні процедури. І навіть масаж, який в інших оздоровницях платний, у «Лісовій пісні» є у переліку послуг, що надаються путівкою. Лише за деякі процедури, зокрема, косметологічні, треба доплатити окремо.

Вдень процедури, увечері – танці

 Щоб відпочиваючі не нудьгували у післяобідню пору, коли закінчуються майже усі процедури, у санаторії є чим зайнятися на дозвіллі. Можна відвідати кінозал, актовий зал, де проходять дуже цікаві вечори, концерти, танці. У бібліо­теці аж сім тисяч книг! Також можна пограти у волейбол, футбол, покататись на велосипедах чи гуртом піти у славнозвісний «Пікнік». Тут є столи для настільного тенісу, більярд, тренажерна зала. Організовують екскурсії у Шацький природний парк з відвідинами найглибшого в Україні озера Світязь, у музей-садибу Лесі Українки у селі Колодяжне Ковельського району, резиденцію волинських князів у Зимному, замок Любарта у Луцьку.

Нудьгувати точно не будете. А засумуєте за відпочинком у «Лісовій пісні» – і обов’язково знову приїдете. Адже теплих відгуків про цей санаторій тисячі. «Я живу завдяки «Лісовій пісні». Колись мене сюди привезли друзі. І відтоді я 40 років їжджу у це мальовниче місце». Такі щирі та теплі слова написав чоловік з іншого куточка України – з окупованого тепер Донецька. Якщо раніше він сюди приїздив не криючись, то тепер йому непросто вирватися у Волинський край. Але, як він сам зізнається, відпочинок у «Лісовій пісні» того вартий!

Олена ПАВЛЮК, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися