У Луцьку говорили про імпічмент президенту
Волинь

У Луцьку говорили про імпічмент президенту

1 березня 2019, 11:31
0
0
Сподобалось?
0

Депутати Луцької міської ради, реагуючи на розслідування проекту «Наші гроші з Денисом Бігусом» щодо розкрадання коштів оборонного бюджету людьми близькими до оточення Петра Порошенка Порошенка, прийняли звернення до Верховної ради, щодо необхідності негайного прийняття Закону України про імпічмент Президента України та створення тимчасової слідчої комісії з розкрадань в оборонній сфері. Волинська організація ВО «Батьківщина» організувала прес-конференцію, аби пояснити свою позицію у цьому питанні та засудити факти оприлюднені журналістами у розслідуванні. Також на зустріч прийшли представники інших політичних сил.

Починаючи прес-конференцію заступник голови обласного осередку ВО «Батьківщина» Андрій Козюра коротко зупинився на фактах, оприлюднених у журналістському розслідуванні. За його словами, з одного боку Президент обіцяє повідрубувати руки усім, хто буде красти в армії, з іншого боку у причетності до схем підозрюється син його близького партнера, першого заступника голови РНБО Олега Гладковського. Як ідеться у розслідуванні, запчастини до військової техніки з РФ контрабандою доставляли в Украуни і через структури-прокладки отримували замовлення з підприємств «Укроборонпрому», на танкові та інші заводи привозили, накручуючи ціни у 2-4 рази.

– У час, коли протягом п’яти років український народ сплачує військовий збір, всім миром збирають кошти на потреби армії, оточення Президента займається такими речами. Луцька міська рада першою відреагувала на це й прийняла рішення про термінове прийняття закону про імпічмент, створення тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді із залученням спеціального прокурора та спеціальних слідчих для розслідування фактів зловживань в оборонній сфері та запуск процедури імпічменту Петру Порошенку за державну зраду. Також ми просимо невідкладно зареєструвати кримінальне провадження, відсторонення від посади та обрання запобіжних заходів усім фігурантам, – зазначив Андрій Козюра.

Керівник Волинської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» Олександр Кралюк розповів, що він був добровольцем на фронті у 2014 році та, повернувшись додому, вирішив займатися питанням забезпеченням житлом родин загиблих бійців. За словами Олександра Кралюка, у будівництві під егідою Мінооборони також діють підводні течії, діє система відкатів. Мовляв, були викриті факти й навіть відкриті кримінальні провадження, проте ніхто у підсумку так і не сів. Кралюк від імені «Громадянської позиції» заявив про підтримку звернення, ініційованого «Батьківщиною».

Участь у зустрічі взяв також і голова фракції ВО «Свобода» у Луцькій міській раді Микола Федік, яка теж голосувала за звернення.

– Нам закидають що політичне питання, бо його почали підіймати перед виборами. Так, частково це політичне питання, але сталося так, що дані факти оприлюдненні у цей період. Луцька міська рада не могла проігнорувати ці факти і не прийняти рішення, щоб акцентувати увагу суспільства і ЗМІ на тому, що у нас відбувається у державі. Ми ж прекрасно розуміємо, як у нас відбувається боротьба з корупцією. Створено кілька спеціальних органів, які виконують функцію британської королеви. Тому особливо загострюємо на цьому увагу, аби все знову не завершилося інформаційним пшиком, – зазначив Микола Федік.

За його словами Андрія Козюри, текст звернення буде розісланий по міським і районним радам України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися