Луцький РБК передали у власність обласного центру
Волинь

Луцький РБК передали у власність обласного центру

7 березня 2019, 19:00
0
0
Сподобалось?
0

На 37–й позачерговій сесії Луцької райради, що відбулася  7 березня,  21 голосом депутати  підтримали передачу районного будинку культури зі спільної власності територіальних громад району у комунальну власність Луцької міської ради. Про це пише «Волинь».

Голова райдержадміністрації Тарас Яковлев нагадав суть  питання, повторно винесеного на сесію:

« Бюджет району становить близько 10 млн грн, тому утримання закладів культури і спортивної школи неможливе. Щоб зберегти ці установи, дати можливість працювати і навчати дітей, нести культуру населенню, потрібно передати їх на баланс міста. Міська рада зобов'язується прийняти заклад зі штатом працівників та майном. Впродовж двох тижнів ми плідно працювали над цим питаням у фракціях, обговорювали осібно. Голови ОТГ засвідчили, що не зможуть фінансувати РБК. Тому прошу підтримати предачу РБК на баланс міста. Будинок культури надаватиме послуги ОТГ і селам району», -запевнив Яковлєв .

Рішення про передачу РБК  було підтримане всіма присутніми депутатами.

Про надання згоди на передачу установи Центральної районної бібліотеки із Луцького району у комунальну власність міської ради проголосували 23 депутати. Ця бібліотека знаходиться у приміщенняі РБК, але щоб передати її на баланс міста, треба було виокремити із центральної бібліотечної ситстеми.

Також прийняли рішення про передачу майна дитячо–юнацької спортивної школи Луцького району на баланс Заборолівської сільської ради, врахувавши, що відвідувати її зможуть діти із інших сіл району.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися