Волинські педагоги: «Заберіть цей радянський атавізм»
Волинь

Волинські педагоги: «Заберіть цей радянський атавізм»

12 березня 2019, 17:54
0
1
Сподобалось?
1

На зустрічі з волинськими  освітянами у Володимирі-Волинському Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич відповідала на запитання, серед інших,  чи повинні діти прибирати класні кімнати після навчання,- пише БУГ.

 «Чи не варто ввести у штатний розпис оплату праці техпрацівникам за прибирання приміщень, де навчаються 8-11 класи, адже цього не передбачено?» – запитали у Лілії Гриневич, а також зазначили, що «є багато прикладів, коли діти відмовляються це робити. Заберіть цей радянський атавізм».

Міністр повідомила, що мала можливість побувати у японських школах. У них не передбачено жодної посадової одиниці технічних працівників. За словами Гриневич, японці вважають, що прибирання дітьми їхнього класу і школи є частиною обов’язкової освіти.

Школярі вчаться і під час прибирання, що краще не смітити, адже потім вам або комусь іншому доведеться це прибирати, а також вчаться поважати своє оточення та роботу інших.

“Я не кажу, що в нас так має бути, а просто хочу, щоб ми були дуже обережні в потураннях такими рішеннями. Якщо би ви сказали, що працівникам потрібна робота, квадратні метри, за які їм треба заплатити, то я це розумію. Але якщо ми, керівники навчальних закладів і педагоги, починаємо думати, що дітям не треба давати прибирати, то це неправильно! Просто це треба робити в цивілізований спосіб, дітям треба пояснювати. Повинна бути гігієна цієї праці. Звісно, коли дитина виходить на вулицю прибирати і в траві можуть бутикинуті шприци, то батьки будуть цього боятися. Але якщо нормально організована трудова діяльність дітей, то це тільки їм на користь”, – повідомила Лілія Гриневич.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися