Микола АРТИЩУК
Волинь

Лікар від Бога не цурається батьківського порога

14 березня 2019, 15:16
0
2
Сподобалось?
2

Вже сорок років Микола Федосійович Артищук працює у Львівській обласній клінічній лікарні. З 1987 по 2006 рік обіймав посаду завідувача урологічного відділення. Його обирали делегатом усіх з’їздів урологів України, а також делегатом ХІІ Європейського з’їзду урологів у Парижі, який відбувся 1996 року.

Як особистість творча і талановита, Микола Федосійович зареєстрував 16 раціоналізаторських пропозицій, які сьогодні використовуються в практиці обласної клінічної лікарні та районних відділеннях. Як поціновувач медицини, зібрав унікальну бібліотеку книг. Він автор понад 70 друкованих робіт з медицини, 14 з них опубліковано у спеціалізованих польських та чеських виданнях. За його ініціативи в 1992 році вперше на теренах західних областей України запроваджено нову методику лікування сечокам’яної хвороби неоперативним методом. Нині це один з ефективних основних методів лікування.

Микола Федосійович прекрасний сім’янин, чоловік і батько. Його родина професійних лікарів відома на Львівщині. Дружина Ольга Степанівна висококваліфікований лікар-невропатолог, сини Олег і Василь випускники Львівського медичного вишу, надійна професійна підмога батькові у проведенні лікарської практики рятування пацієнтів від недуг сечокам’яної хвороби.

Кожна українська сім’я має свої святині та традиції, які передаються з роду в рід. Так і в родині мого брата Миколи Артищука. Батьки для нього – це святе. За будь-якої можливості він щосуботи їздив з Львівщини до них. Доросині на Волині його чарували і чарують дотепер. Вже будучи лікарем, ходив за плугом, косою клав у покоси траву, допомагав прополювати грядки, виконувати іншу хатню або господарську роботу. Кохався у квітах, які вміє доглядати. Підтримує й досі батьківську хату і садок біля неї. Звів власний будинок поблизу Львова.

Микола Федосійович, як і його батьки, дуже хлібосольний родич. Мені завжди було приємно навіду­ватися до нього.

За дорученням нашої великої родини скромно ділюся своїми роздумами вголос на сторінках газети про тебе, мій дорогий старший брате, і вітаю з 80-річчям. Нехай Бог дарує тобі міцне здоров’я, щоб мав наснагу разом зі своїми синами ще довго допомагати людям своїм Божим даром долати їхні недуги.

Микола СМІЛИЙ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися