Волинські фермери вирощують органічну продукцію
Волинь

Волинські фермери вирощують органічну продукцію

3 квітня 2019, 18:45
0
0
Сподобалось?
0

Аграрні перспективи Цуманської ОТГ продемонстрували на прикладі невеличкого села Клубочин  під час семінару –практикуму. Тут проживає 131 житель, є 48 дворів. В основному, мешканці займаються сільським господарством, є одне підприємство, що переробляє деревину.    Робочі місця у селі створюють два господарства. Про це повідомляє прес-служба Департаменту АПР ОДА.

Галина Пушкарук разом із чоловіком мають  плантації малини. Окрім малини, вирощують 4 сорти смородини, 2 сорти порічки та 12 сортів полуниці, картоплю. Один сорт полуниці та малина в господарстві сертифіковані ТОВ «Органік стандарт».

Галина Флорівна розповіла, що на виробництво органічної продукції переходили близько 4-ох років. Щороку господарство робило аналіз землі, вело журнал обліку врожаїв, журнал поля, де зазначалися внесені добрива та засоби захисту рослин.

 «Ми почали вносити органічні добрива, готувати землю до сертифікації. Географічне розташування ягідного поля відповідало вимогам, оскільки поблизу немає господарств, які використовують хімічні засоби. Урожайність становила 15 т/га. Підготувавши усі необхідні документи, отримали сертифікат з органічного виробництв», - поінформувала підприємець.

У парниковому господарстві фермера Сергія Нестерчука вирощують розсаду різноманітних сортів капусти та  зелену цибулю. Щороку фермери висаджують у відкритий грунт капусту на  57 гектарах. Окрім капусти вирощують і інші культури овочевої групи, а також – гарбузи, ревінь, обліпиху, кукурудзу.

Фермерське господарство забезпечує постійним місцем роботи 10 осіб, а під час сезонних робіт залучають близько 100 працівників.

Фермер та його дружина розповіли про організацію сімейного господарства, підбір працівників та пошуки ринків збуту продукції, технологію вирощування рослин в теплицях, економічно вигідні сорти, переваги та ризики виробництва.

 Майбутній розвиток вбачають у кооперації, адже серед основних переваг – збільшення виробничих потужностей та розвиток переробки.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися