На Волині мами надзвичайних діток через виставу розповіли про свої радощі і труднощі
Волинь

На Волині мами надзвичайних діток через виставу розповіли про свої радощі і труднощі

5 квітня 2019, 15:28
0
0
Сподобалось?
0

Люди з аутизмом не потребують жалю. Вони потребують прийняття та розуміння. Саме такий месeдж хотіли донести батьки дітей із розладами аутичного спектру громадської організації «Повір у себе» до волинян за допомогою театральної постанови «Та, яка створила диво». Прем’єра  відбулася у Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка. Актори –мами надзвичайних дітей, повідомляє прес-служба ОДА.

Основою для сюжету вистави стали однойменна п’єса В. Гібсона «Та, яка створила диво» і книга К. Морріс «Почути голос твій». Ролі зіграли не професійні артисти, а батьки діток із інвалідністю. Надзвичайно складне й важливе завдання режисера взяла на себе заслужена артистка України Світлана Органіста.

Завдяки грі саме таких  артистів глядачі  занурилися у світ родини, в якій зростає дитина з інвалідністю, перейнялися їхніми проблемами та спробували зрозуміти, що це насправді за хвороба – аутизм. Для частини ж присутніх усе, що відбувалося на сцені, – їхня повсякденна реальність та боротьба.

Сильну жінку зіграла керівник ГО «Повір у себе» Інна Гачукова, яка виховує дочку з таким діагнозом. Решта акторів вистави теж знають про аутизм не з книг. За їх активну громадянську позицію, промоцію толерантного ставлення до людей з особливими потребами та участь у театральній постанові «Та, яка створила диво» заступник голови ОДА Сергій Кошарук вручив  подяку  колективу громадської організації.

Сергій Кошарук  також вручив подяки голови облдержадміністрації Олександра Савченка за плідну творчу працю, високу професійну майстерність, особистий внесок у розвиток і популяризацію театрального мистецтва та промоцію толерантного ставлення до людей з особливими потребами за допомогою театральної постанови «Та, яка створила диво» директорові театру  Анатолію Гливі режисеру-постановнику  вистави Світлані Органістій.

Батьки-артисти  організації теж висловили вдячність усім, хто на різних етапах допомагав у тому, аби їхня мрія здійснилася і волиняни змогли побачити виставу. Це голові ОДА  Олександру Савченку, його заступнику Денису П’ятигорцю, начальнику управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації Ользі Чубарі, продакшн-студії «Правда PRO», яку очолює Сергій Шараєвський, та директору Луцького навчально-реабілітаційного центру Лесі Волинець. А особливо щиро дякували Світлані Органістій.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися