На Волині вже почали сіяти і теплолюбні культури
Волинь

На Волині вже почали сіяти і теплолюбні культури

5 квітня 2019, 15:54
0
0
Сподобалось?
0

Погода на Волині сприяє тому, що окремі господарства приступили до сівби таких теплолюбних культур, як соняшник і кукурудза,- повідомляє прес-служба Департаменту АПР ОДА.

Переважна більшість сільгосппідприємства області завершила посів ранніх ярих зернових та зернобобових культур. Окремі господарства уже справилися із сівбою цукрових буряків.

 В цілому, цьогорічна динаміка польових робіт, завдяки сприятливим погоднім умовам, значно випереджає минулорічну. Так, на цю дату у 2018 році було посіяно лише 6 тис.га ранніх ярих зернових – менше 10 відсотків, до посіву цукрових буряків і теплолюбних культур (соняшник, кукурудза) ще не приступали.

Характерною особливістю цьогорічної посівної кампанії була достатня пропозиція насіння високих репродукцій ярих зернових культур.

Потужності сучасних насіннєвих заводів у ТзОВ «Пятидні» та ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт» дозволяють забезпечити потребу у якісному насіннєвому матеріалі не лише волинських аграріїв, але і сільгоспвиробників за межами області.  Всього цими насіннєвими заводами вироблено та реалізовано сільгосппідприємствам області близько 1,7 тис.тонн насіння ярих зернових та зернобобових культур.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися