Апарат, придбаний для Луцького клінічного пологового будинку, допомагатиме немовлятам дихати
Волинь

Апарат, придбаний для Луцького клінічного пологового будинку, допомагатиме немовлятам дихати

16 квітня 2019, 17:02
0
0
Сподобалось?
0

За кошти міського бюджету Луцька  для пологового будинку придбали сучасний, спеціального призначення апарат штучної вентиляції легень нового покоління HAMILTON-C3 (виробник – Hamilton Medical AG, Швейцарія) вартістю 1 235 935,00 грн. Він необхідний для забезпечення ефективної роботи відділення інтенсивної терапії новонароджених та надання своєчасної та якісної допомоги крихітним пацієнтам, які потребують примусового проведення дихального процесу у випадку його недостатності чи неможливості його здійснення природним шляхом. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

За  словами директора КП “Луцький клінічний пологовий будинок” Михайла Токарчука, HAMILTON-C3 - це компактна автономна установка для тривалої і безперервної вентиляції легень пацієнтів усіх вікових категорій, у тому числі новонароджених з екстремально низькою масою тіла (від 200 грамів). В апараті передбачений повний спектр стандартних режимів вентиляції, а також реалізована унікальна технологія автоматичного управління вентиляцією та оксигенацією легень в залежності від фізіологічних показників пацієнта і заданих лікарями цілей.

HAMILTON-C3 зручний для перевезення пацієнтів: у нього є вбудована турбіна, а акумулятор здатен працювати чотири години без підзарядки. Завдяки цьому при транспортуванні хворого не доводиться підключати до іншого апарату.

За словами Михайла Токарчука, HAMILTON-C3 відноситься до вищої категорії апаратів штучної вентиляції легень.Також він зауважив, що у планах закладу придбати ще УЗД-сканер, який необхідний для ранньої діагностики паталогій плоду.

Михайло Токарчук зазначив, що щороку на світ у стінах закладу з'являється більше чотирьох тисяч немовлят. 10 % юних пацієнтів, а це орієнтовно 400 діток, потребують догляду у відділені інтенсивної терапії новонароджених. З цього числа приблизно 60% новонароджених перебувають під апаратом штучної вентиляції легень.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися