У п’ять рочків може похвалитися власною книжечкою
Волинь

У п’ять рочків може похвалитися власною книжечкою

19 квітня 2019, 12:20
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку живе маленький вундеркінд Саша Кухарський. Він так любить фантазувати, що батьки взялися записувати історії свого вигадника. Одна з них нещодавно побачила світ окремою книгою! Це «Сашина історія про Барбі».

Сашку всього п’ять. Він – єдиний синочок у своїх батьків, дуже світла та цікава дитина. Аби малюк мав можливість різносторонньо розвиватися, тато з мамою віддали хлопчика до Центру раннього естетично-інтелектуального розвитку «Світлинка».

– Вибираючи дошкільний навчальний заклад, для нас було важливо, щоб при формуванні особистості дитину не ламали, а давали поштовх для самовираження, – розповідає мама Оксана. – Зі «Світлинкою» нам пощастило, бо Сашко отримав стартовий майданчик для втілення своїх ідей.

Йому цікаво все, що діється довкола. Навіть, здавалося б, суто дорослі ситуації Сашко почав переносити у свій дитячий світ. І фантазувати з ними. Так з’явилися щоденні «казки на ніч», які не батьки синові розповідали, а він їм.

– Сашко спати не ляже, поки не вигадає нову історію. У нього є свій персонаж дядько Мотька. І ось з ним Саша гуляє, подорожує, потрапляє в різні кумедні історії, – каже мама Оксана. – А це у «Світлинці» дали завдання підготувати розповідь про Барбі, бо була річниця створення ляльки.

Де б не був – на прогулянці, в магазині, маршрутці, – син починав захоплено розповідати. А мама, тато й бабуся – записувати. Але перед самісінькою вечіркою Саша захворів. Тож батьки вирішили зробити йому сюрприз – впорядкувати книжечку. Дитяча історія присвячена боротьбі дизайнерки Барбі зі злом хитрого та підступного робота Мегатрона та його армією. Про те, як кольори та музика повернули чорне, гнітюче місто до життя.

– Хочу, щоб і в Україні перемогло добро, щоб швидше закінчилася війна, – по-дорослому міркує Саша.

І тут у нього є свої ідеї. До речі, вклад у майбутню перемогу України зробив і тато нашого маленького героя Василь Кухарський. Він був на передовій від початку бойових дій на Сході України. Пізніше відкрив музей «Технології минулого».

Тепер батьки задумуються над тим, що треба записувати всі Сашкові історії про дядька Мотьку. Можливо, вони колись перетворяться не просто на книжечки, а навіть на мультфільми.

Наталія КРАВЧУК, м. Луцьк

Фото автора

Передрук заборонено!



Живи позитивно!

Конкурс журналістських матеріалів «Дій активно! Живи позитивно!» ініційований Благодійним фондом Олександра Шевченка та Українським журналістським фондом.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися