У лісових розсадниках Волині посіяли ліс
Волинь

У лісових розсадниках Волині посіяли ліс

1 травня 2019, 11:17
0
0
Сподобалось?
0

На базі державних лісогосподарських підприємств Волинського ОУЛМГ діє 5 постійних лісових розсадників: у ДП «Ратнівське ЛМГ», ДП «Волинський ЛСНЦ», ДП «Володимир-Волинське ЛМГ», ДП «Ковельське ЛГ» та ДП «Любешівське ЛМГ». Їх загальна площа – площа 63,7 га.

Крім того, у кожному лісництві створено ще 152 тимчасові розсадники.

В середньому за рік лісівники Волині вирощують 20-25 мільйонів сіянців головних та супутніх деревних порід, повністю забезпечуючи себе садивним матеріалом. Щороку вирощується ще й 125 тисяч саджанців декоративних порід.

Інформують у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

Сіянці та саджанці ростуть як і у теплицях, так і у відкритому ґрунті.

Зокрема, у 2018 році вдалося виростити 20,5 мільйонів сіянців головних лісоутворюючих та супутніх порід: 16,3 мільйонів сосон та 1,9 мільйона дубів. Декоративних дерев та кущів – 126 тисяч. А це – 280 видів.

Лісове насіння уже висіяно на площі 18,7 га посівних відділень розсадників. Із них головних порід сосни звичайної – 5,3 га та дуба звичайного 9,1 га.

Посіву розсадників передувала клопітка робота із підготовки ґрунту. Також треба було заготувати насіння  – ці роботи тривали протягом осіннього періоду 2018 року та зими 2019-го. До речі, про насіння лісівники подбали особливо добре: зібрати вдалося 135,8 тони – це найбільша кількість за останні 7 років.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися