За вкрадений газ волинянам нарахували більше 2 мільйонів збитків
Волинь

За вкрадений газ волинянам нарахували більше 2 мільйонів збитків

8 травня 2019, 18:51
0
0
Сподобалось?
0

З початку року фахівці ПАТ «Волиньгаз» зафіксували більше 120 випадків самовільного відновлення газопостачання в боржників та понад 90 випадків втручання в роботу лічильників газу. За фактами незаконного використання енергоресурсу крадії мають оплатити понад 2 мільйони гривень нарахованих збитків.

Про це інформують у прес-службі підприємства.

«Якщо споживач самовільно відновлює газопостачання, навіть у разі погашення заборгованості або після усунення будь-якого порушення, компанія «Волиньгаз» змушена здійснити повторне припинення газопостачання механічним методом, а також зробити нарахування за граничними об’ємами споживання, навіть за наявності індивідуального лічильника газу», – наголошують у ПАТ «Волиньгаз».

– Споживачам, які втручаються в роботу лічильника газу для зменшення показань до сплати нараховується вартість експертизи, монтажу та демонтажу приладу обліку. Також вони зобов’язані купити лічильник газу за власний кошт, а це близько 4 тисяч гривень, – зазначив комерційний директор ПАТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

Експертизи газових лічильників споживачів проводяться за участю представників служб ПАТ «Волиньгаз», держпідприємства «Волиньстандартметрологія» та споживачів. У разі відсутності запрошеного власника лічильника газу в зазначений день, експертизу приладу обліку газу комісія проводить без його присутності. Якщо втручання в роботу лічильника комісією не підтверджено, вартість експертизи – близько двох тисяч гривень – не нараховується до сплати споживачу.

Розмір збитків розраховується у кожному випадку окремо та в середньому перевищує 20 тисяч гривень. Відновлення газопостачання можоиве за заявою споживача і тільки працівниками компанії ПАТ «Волиньгаз».


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися