У Луцьку відзначили День перемоги над  нацизмом
Волинь

У Луцьку відзначили День перемоги над нацизмом

9 травня 2019, 18:25
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні, 9 травня, на Волині вшанували пам’ять загиблих та привітали ветеранів, які пережили війну. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

У День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні на Меморіальному комплексі «Вічної Слави» у Луцьку волиняни зібралися, аби вкотре пригадати події, що відбулися 74 роки тому.

Покласти квіти до пам’ятного знаку прийшли ветерани, атовці, громадськість, духовенство, керівники різноманітних структур та органів, представники влади .

"Народ України один із тих, хто втратив неймовірно велику кількість своїх синів і доньок в цій трагедії світового масштабу. Не шкодуючи ані душі, ані тіла народ України героїчно та мужньо виборював для світу свободу від нацистських загарбників. Друга Світова війна і виборена в ній Перемога, віддаляючись від нас у часі, не відходять у забуття. Священна пам’ять завжди залишається у наших серцях. Ми сильні тоді, коли пам’ятаємо. Ми пам’ятаємо – значить перемагаємо!" - промовила ведуча дійства та запросила присутніх вшанувати загиблих покладанням квітів до монументу.

Довідково: у Другій світовій війні Україні випала героїчна і разом з тим трагічна роль. Загалом у другій світовій війні загинув кожен п ятий українець. Серед військовослужбовців призову на літо 1941 року уціліли тільки 3% з загальної кількості. З 41,7 мільйона людей, які мешкали до війни в УРСР, на 1945 рік залишилося тільки 27,4 мільйони чоловік.

На Волині за три роки окупації німці знищили понад 165 тисяч мирних жителів  сіл і міст. Досі вважається, що при визволенні Волині загинули майже 26 тисяч радянських солдатів і офіцерів. Хоча ця цифра насправді є більшою щонайменше у два з половиною рази. Кожен десятий волинян загинув, ще близько півтори тисячі потрапили у полон.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися